Savić: Bodove iz Lihtenštajna ne bismo mogli da nadoknadimo

0 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2014. 15:15h

Crna Gora mora da pobijedi Lihtenštajn ako želi da se nečemu nada u ovim kvalifikacijama, jer ti bodovi ne bi mogli da se nadoknade, poručio je defanzivac crnogorske reprezentacije Stefan Savić uoči puta za Vaduc.

"Kada u Lihtenštajnu ne bi osvojili tri boda, ne bi nigdje mogli da ih povratimo. Zato moramo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu i da se maksimalno skoncentrišemo, jer ako tu ne zabilježimo pobjedu, onda nemamo šta dalje da tražimo", kazao je fudbaler Fiorentine na današnjem brifingu.

Iako ne prečesto, Lihtenštajn je u prošlosti znao da iznenadi favorite...

"Bosna se namučila, Slovačku su izbacili iz trke za Brazil, nije ni Rusima bilo baš tako lako. Rani gol bi nam sigurno olakšao posao, ali i ako se to ne desi moramo da budemo strpljivi, jer imamo napadače koji mogu da prelome utakmicu", dodaje Savić.

Bodovi iz Lihtenštajna imali bi dvostruki efekat - povećali bi samopouzdanje ekipe pred puno teže gostovanje u Beču tri dana kasnije, 12. oktobra.

"Idemo i u Austriju da probamo da uzmemo bodove, ili makar da ostanemo neporaženi, što bi nam značajno olakšalo put", ističe Savić.

Reprezentacija se kompletirala tek danas na treningu na stadionu pod Goricom, a utakmica u Lihtenštajnu je je već za dva dana (četvrtak, 20.45). Tri dana kasnije, u nedjelju, već slijedu duel sa Austrijom na "Ernst Hapelu" u Beču (18 časova).

"Malo je dana za trening, malo vremena da se što bolje uigramo. Ovo je, takođe, vrlo jak ritam, nije lako odigrati dva meča u samo četiri dana, posebno zbog toga što malo igrača igra standardno u svojim klubovima. Ali, selektor će odmoriti neke igrače, ima dosta reprezentativaca koji mogu da odgovore zahtjevima".

Reprezentacije danas putuje u Vaduc direktnom linijom preko Ciriha, a jutro nakon utakmice u Lihtenštajnu leti direktno u Beč.

"Možda je bolje što ostajemo tamo, što se ne vraćamo, već sjutra idemo za Austriju. Znači nam puno vrijeme koje provedemo zajedno".

Narednih dana je velika "gužva" u terminima reprezentacija, a mečeve će igrati i naši rivali u grupi. Samo tri dana uoči duela sa Crnom Gorom Austrija putuje u Kišinjev na duel sa Modavcima, koji su nakon poraza od Crne promijenili selektora, a istu noć (četvrtak) u Stokholmu igraju Švedska i Rusija.

"Moguće je da će Moldavija zakinuti Austriju. I mi smo osjetili snagu Moldavaca i definitivno da je u pitanju ekipa koja će nemom poremetiti planove", zaključuje Savić.

Bonus video: