Nikolić: Strpljivo sam čekao šansu, nadam se da ću je iskoristiti ponovo

97 pregleda 6 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Foto "Vijesti"
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2014. 16:30h

Vezista Dinamo Miska Nemanja Nikolić je sa dvije asistencije u svom "pravom" debiju za reprezentaciju, prošlog mjeseca protiv Moldavije, najavio da bi mogao da bude prava zamjena za odbjeglog Nikolu Drinčića, te da je reprezentacija na gorućoj poziciji zadnjeg veznog možda i dobila dugoročno rješenje...

"U dobroj sam formi, imam dosta utakmica, igram Ligu Evrope i zaista se dobro osjećam. U reprezentaciji sam dugo i strpljivo čekao svoju šansu, rado se odazivao svakom pozivu, a kada sam dobio priliku da igram nadam se da sam je iskopristio. Ako je dobijem ponovo, vjerujem da ću je opravdati. U suštini, mnogo mi znači što igram za reprezentaciju. Kada još pomognem da se dođe do dobrog rezultata, onda je osjećaj još ljepši", kaže Nemanja Nikolić.

Reprezentativci su odradili drugi trening u "operaciji Lihtenštaj i Austrija", gotovo u kompletnom sastavu. Nedostajali su samo Marko Baša, koji je stigao u Podgoricu, ali ne na vrijeme da odradi trening, kao i Mirko Vučinić, koji sjutra dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa punom torbom golova.

Ekipa je, takođe, trenirala po tmurnom i kišovitom vremenu. Na mini-turneji po srednoj Evropi očekuje da se će biti vedrije - jasno, u rezultatskom smislu...

"Čekaju nas dvije veoma važne utakmice. Nakon pobjede nad Moldavijom, kao da smo se oslobodili velikog tereta opterećenja i pritiska i nekako relaksiraniji čekamo predstojeće duele. Putujemo sa mnogo optimizma. Protiv Lihtenštajna bi trebalo da potvrdimo da smo bolji. Jesmo kvalitetniji, ali niti jednog trenutka ne smijemo da potcijenimo našeg rivala, ili da razmišljamo o Austriji prije vremena", dodaje Nikolić.

Selektor Branko Brnović već je najavio da će u Lihtenštajnu odmoriti nekoliko fudbalera, kako bi izbalansirao snage i sačuvao svježinu ekipi za okršaj u Beču četiri dana kasnije.

"Na selektoru je da odluči, a na nama da odigramo na nivou. Mislim da smo dovoljnoi kvalitetni i iskusni da osrtvarimo cilj i zabilježimo pobjedu, ko god bio na terenu".

Austrija je druga priča. O toj utakmicu za sada samo okvirno...

"Austrijanci su nam direktan rival za visok plasman i treću poziciju grupi, ali i mi smo svjesni da imamo kvalitet i da možemo da ostvarimo dobar rezultat. O Austriji, ipak, kada završimo meč sa Lihtenštajnom", oprezan je Nikolić.

Reprezentacije putuje u Lihtenštajn u srijedu ujutru, redovnom linijom preko Ciriha.

Bonus video: