Kurtoa izašao iz bolnice, svi ljuti na doktore Čelzija

Belgijski mediji optužuju Čelzijev medicinski tim da je sporo reagovao i ugrozio 22-godišnjeg čuvara mreže. Navodi se da je kod takvih povreda najbitnija hitna hospitalizacija i analize.
0 komentar(a)
Tibo Kurtoa, Foto: Beta/AP
Tibo Kurtoa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.10.2014. 12:52h

Tibo Kurtoa je izašao iz bolnice, gdje je bio na kontrolama zbog potresa mozga.

Belgijski golman je u sudaru sa Aleksisom Sančesom iztvukao deblji kraj, ali je ipak ostao 10-ak minuta na golu. Zamijenjen je tek kada je iz uha počela da mu curi krv, što je izazvalo bijes u njegovoj zemlji, ali i na Ostrvu.

Belgijski mediji optužuju Čelzijev medicinski tim da je sporo reagovao i ugrozio 22-godišnjeg čuvara mreže. Navodi se da je kod takvih povreda, ma kako one izgledale u prvom trenutku, najbitnija hitna hospitalizacija i analize, kako se situacija ne bi iskomplikovala.

Engleska dobrotvorna organizacija “Hedvej” je takođe kritikovala doktore “plavaca” i podsjetila ih da su morali odmah da povuku Belgijanca sa terena.

“Od ove sezone su nova pravila na snazi i igrač mora odmah da izađe kada dobije udarac u glavu. Ta pravila su donijeta da bi se izbjegli rizici za zdravlje fudbalera”, rekao je Piter Mekejb iz “Hedveja”.

“Ako postoji i trunka sumnje da je igrač doživio potres mozga, on mora da izađe iz igre. Krvarenje iz jednog ili oba uha zahtijeva hitni odlazak u bolnicu”, podsjetio je Mekejb.

Čelzi se, pak, brani saopštenjem da je Kurtoa doživio samo lakšu posjekotinu u predjelu desnog uha...

Bonus video: