Poleksić: Lihtenštajn moramo ozbiljno da shvatimo

Prvom treningu prisustvovala devetorica fudbalera: Poleksić, Simić, Bećiraj, Pavićević, Zverotić, Vukčević, Jovanović i Jovović
6 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2014. 16:33h

Crnogorska fudbalska reprezentacija počela je danas pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna 9. oktobra u Vaducu i Austrije tri dana kasnije u Beču.

Selektor Branko Brnović je na prvom treningu mogao da računa na devetoricu fudbalera, među kojima su bili i povratnici u reprezentaciju: Simon Vukčević i Milan Jovanović. Osim njih, relaksacioni trening na kampu FSCG odradili su Vukašin Poleksić, Marko Simić, Fatos Bećiraj, Savo Pavićević, Elsad Zverotić i jedini fudbaler iz domaćeg šampionata, vezista Sutjeske Vladimir Jovović.

Golman Poleksić dao je novinarima prve impresije uoči predstojećeg, vrlo važnog kvalifikacionog dvomeča.

"Idemo na šest bodova a bili bi, naravno, zadovoljni i da osvojimo četiri. Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu protiv Lihtenštajna, ne smijemo nijednog trenutka da se opustimo. Možda je to psihološki čak i teža utakmica za nas od Austrije, jer su svi upisali bodove, a tek treba da izađemo i dobijemo meč. Mislim, ipak, da smo dovoljno zreli i iskusni da opravdamo ulogu favorita, nakon čega idemo u Beč da odigramo mušku utakmicu i da probamo protiv direktog rivala za plasman na EP da ostvarimo dobar rezultat", kaže Poleksić.

Reprezentacija će trenirati u Podgorici u ponedjeljak i utorak, a let za Cirih, direktnom linijom Montenegro erlajnza, planiran je za srijedu u 10.35 časova. Utakmica na stadionu "Rejnpark" u Vaducu igra se u četvrtak 9. oktobra u 20.45 časova.

"Čekaju nas vrlo bitne utakmice u kojima ćemo pokušati da napravimo dobru zalihu, ali i da ne pravimo greške kao prije - da dobro počnemo, a kasnije sve prokockamo. Zato je važan i početak i kraj kvalifikacija, idemo utakmicu po utakmicu", dodaje Poleksić, koga posebno raduje povratak fudbalera koji su zajedno sa njim bili tu od prvog dana, marta 2007. godine.

"Lijepo je vidjeti Simona i Milana Jovanovića ponovo sa nama, vidi se da su željni reprezentacije. Nadam se da će nas zaobići povrede, sve ukazuje da će biti tako i da ćemo u najjačem sastavu otputovati u Lihtenštajn i Austriju".

Bonus video: