Juve bolji od Rome, "igrač utakmice" sudija Roki!

Roki je obilježio sve - svirao je tri penala i podijelio isto toliko crvenih kartona
17 komentar(a)
Karlos Teves i Leonardo Bonući, Foto: Reuters
Karlos Teves i Leonardo Bonući, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2014. 20:53h

Nakon derbija protiv Rome Juventus je sam na vrhu, ima svih šest pobjeda i tri boda više od rivala, ali će se pričati o sudiji Đanluki Rokiju i njegovim odlukama na „Juventus areni” nego o trijumfu „stare dame” (3:2). Tri penala, od čega dva u korist Juvea, dva crvena kartona na obje strane (isključen je i Rudi Garsija), odluke koje tjeraju fudbalere na tuču - sve to je obilježilo derbi za koji se očekivalo da će ponuditi odgovor na pitanje da li je ovo prva bitka za Skudeto u sezoni. - Mislim da smo pobijedili zasluženo, iako je viđen pravi meč timova koji su bili u vrhu. Roki? Donosio je teške odluke u momentima kada je morao i ne želim da pričam o suđenju, jer to ne radim nikada - rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Toti: Ista stvar godinama

Roma je definitivno pokazala da su joj ove sezone šanse velike, ali da li se bitke za titulu u Italiji vode na terenima? Očigledno ne...

"Neka Juve igra svoju ligu. Ovo se dešava godinama, sve sporne odluke su u njihovu korist", grmio je kapiten Rome Franćesko Toti.

Sve Rokijeve sporne odluke su bile "pola-pola", ali vjerovatno će sada biti označen kao "vojnik" Juventusa.

Rimljani će vjerovatno danima da bruje o krađi u Torinu, iako je milanska “Gazeta delo sport” nakon utakmice “prečešljava” pravila FIFA i ocijenila sve sporne situacije.

Podvučeno je da prvi penal za Juve (igranje rukom Majkona) nije postojao, da je penal za Romu (faul Štefana Lihtštajnera nad Totijem) veoma sporan, kao i da kod pogotka Leonarda Bonućija za 3:2 Arturo Vidal nije ometao pogled golmanu Skorupskom.

U finišu su crvene kartone dobili Manolas i Morata, a prije toga je isključen trener Rome Rudi Garsija.

To se dogodilo u momentu kada je Roki dosudio prvi penal za Juve, a Francuz je platio zato što je ironično u pravcu arbitra gestikulirao sviranje violine...

"Uradili smo dovoljno da pobijedimo u ovoj utakmici, ali neke stvari nisu smjele da se dogode, niti smo mi to trebali da dozvolimo. O čemu se radi? Znate, vidjelo se dosta toga, kao i da jedan šesnaesterac ustvari ima 17 metara. Zadovoljan sam igrom, rezultat čak i nije toliko bitan. U meču je bilo previše nervoze, sudija je taj koji je morao da iskontroliše stvari, a on to nije uradio. Mislim da je vrijeme i da se arbitrima pomogne, a jedino rješenje je tehnologija", kazao je Garsija.

Dva gola za Juve sa bijele tačke dao je Karlos Teves, prije nego se proslavio Bonući, dok su strijelci za "vučicu" bili Franćesko Toti i Huan Iturbe. Roma je povela sa 2:1, ali je onda iz njene najbolje igre u finišu prvog poluvremena dosuđen penal poslije starta Miralema Pjanića nad Polom Pogbom.

Juve je tako ostvario i 22. trijumf zaredom u Seriji A kod kuće, što je najveći niz u istoriji italijanskog fudbala.

Sporni faul Pjanića: Detalj kada vezista Rome ruši Pola Pogbu

Međutim, tu protesta nije bilo, igrači Rome kao da više nisu imali snage da se bore protiv Rokija, pa je Manolas nešto kasnije krenuo u sukob sa Moratom, a epilog je da su obojica dobili direktne crvene kartone.

Prije toga, isključen je trener Rome Rudi Garsija u momentu kada je Roki dosudio prvi penal na meču (igranje rukom Majkona, takođe sporna situacija), i to zato što je u pravcu arbitra gestikulirao sviranje violine...

"Uradili smo dovoljno da pobijedimo u ovoj utakmici, ali neke stvari nisu smjele da se dogode, niti smo mi to trebali da dozvolimo. O čemu se radi? Znate, vidjelo se dosta toga, kao i da jedan šesnaesterac ustvari ima 17 metara. Zadovoljan sam igrom, rezultat čak i nije toliko bitan. U meču je bilo previše nervoze, sudija je taj koji je morao da iskontroliše stvari, a on to nije uradio. Mislim da je vrijeme i da se arbitrima pomogne, a jedino rješenje je tehnologija", kazao je Garsija.

Milanska "Gazeta delo sport" je nakon meča po odredbama FIFa ocijenila sve sporne situacije i podvukla da prvi penal za Juve nije postojao, da je penal za Romu veoma sporan, kao i da kod pogotka Bonućija za 3:2 Arturo Vidal nije ometao pogled Skorupskom.

Dva gola za Juve dao je Karlos Teves, prije nego se proslavio Bonući, dok su strijelci za "vučicu" bili Franćesko Toti i Huan Iturbe.

Juve je tako ostvario i 22. trijumf zaredom u Seriji A kod kuće, što je najveći niz u istoriji italijanskog fudbala.

Inter počišćen u Firenci, Napoli bolji od Torina

Interu se ponovio Kaljari, a sada se sa ekipom Valtera Mazarija poigrala Fiorentina - "viola" je u Firenci pobijedila sa 3:0.

Već u 7. minutu Bakakar je sa 25 metara projektilom donio prednost domaćinu, a kada je Kvadrado u 19. majstorski pogodio za 2:0 postalo je jasno da Inter nema snagu da preokrene stvari na "Frankiju".

U drugom poluvremenu se upisao i Nenad Tomović nakon katastrofalne reakcije Handanovića.

Stefan Savić se vratio na teren nakon povrede i odigrao je gotovo perfektnu utakmicu.

"Crno-plavi" su tako upisali drugi vezani poraz, pa italijanski mediji navode da Mazari sada rizikuje smjenu.Napoli je gubio od Torina (Kvaljarela), ali je na kraju ipak stigao do trijumfa - preokret su režirali Insinje i Kaljehon.

Udineze je rušio sve pred sobom, bio tik iza Juventusa i Rome, ali “zebre” nisu mogle dovijeka da pobjeđuju - poslije tri vezane pobjede, tim Andree Stramaćonija je na svom terenu remizirao sa Ćezenom.

“Crno-bijeli” su vodili golom rezerviste Fernandeša od 62. minuta, ali je bod povratniku u Seriju A donio Emanuel Kaśone iz penala u 92. minutu.

Lacio je porazio Sasuolo (3:2), dok je Parma doživjela i treći poraz na “Enio Tardiniju”.

Bodove iz Emilija Romanje je golom Alesandra Matrija u 93. minutu odnijela Đenova (2:1), čiji je gradski rival Sampdorija nastavila sjajni niz i savladala Atalantu sa 1:0.

Gol vrijedan tri boda i 3. mjesta na tabeli timu Siniše Mihajlovića donio je Manuel Gabjadini u 35. minutu.

Rezultati 6. kola

Juventus - Roma 3:2 (Teves 27 (penal), 45+3 (penal), Bonući 86 - Toti (penal) 32, Iturbe 44)

Udineze - Ćezena 1:1 (Fernandeš 62 - Kaśone 90+2)

Lacio - Sasuolo 3:2 (Mauri 9, Đorđević 25, Kandreva 35 - Berardi 26, 50. (penal))

Parma - Đenova 1:2 (Koda 66 - Peroti 53, Matri 90+3)

Sampdorija - Atalanta 1:0 (Gabjadini 35)

Empoli - Palermo 3:0 (Makarone 4, Toneli 33, Pućareli 63)

Fiorentina - Inter 3:0 (Babakar 7, Kvadrado 19, Tomović 76)

Napoli - Torino 2:1 (Insinje 55, Kaljehon 72 - Kvaljarela 14)

Subota

Milan - Kjevo 2:0

Verona - Kaljari 1:0

Tabela

Bonus video: