Budućnost želi mir pred reprezentativnu pauzu

Nastavlja se crnogorski šampionat - Budućnost čeka Petrovac, koji nije pobijedila još od oktobra 2016. Sjutra derbi OFK Titograd - Sutjeska
0 komentar(a)
Miljan Vlaisavljević Budućnost - Mornar, Foto: Boris Pejović
Miljan Vlaisavljević Budućnost - Mornar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.09.2018. 09:15h

Šesto kolo Telekom Prve fudbalske lige, posljednje pred dvonedjeljnu pauzu zbog okupljanja reprezentacije, ponudiće nekoliko zanimljivih duela.

Meč broj jedan je svakako okršaj lidera OFK Titograda i Sutjeske, koji se igra sjutra na Starom aerodromu, a zanimljivo bi moglo da bude i na stadionu pod Goricom, gdje Budućnost čeka Petrovac.

"Plavi" su vratili mir poslije mini serije od dva meča bez trijumfa, slavili su u Golubovcima protiv Zete u prošlom kolu, ali daleko od toga da je igra bila na nivou ekipe koja želi da juri titulu.

"Početak je prvenstva, treba nam još vremena da se uhodamo. Reprezentativna pauza će nam dobro doći za oporavak", rekao je krilni napadač Podgoričana Miljan Vlaisavljević za klupski sajt.

Petrovac je, međutim, sve samo ne rival koji smije da se potcijeni. Jer, Petrovčani nisu izgubili od Budućnosti od oktobra 2016. godine - u toj seriji uspjeha, u kojoj su primili samo dva gola, imaju dva trijumfa i tri remija.

"Petrovac je ozbiljna ekipa, ima igrače koji su dugo na okupu i koji sigurno ne dolaze u Podgoricu da izgube. Ipak, vjerujem da ćemo profesionalno pristupiti meču i uz maksimalnu ozbiljnost se radovati na kraju", kaže Vlaisavljević.

Prije pobjede u Golubovcima, Budućnost je izgubila od OFK Titograda, a onda i remizirala u duelu sa Lovćenom.

"Imali smo sreće u Golubovcima, ali nismo zaslužili poraz od OFK Titograda, niti remi protiv Lovćena", istakao je Vlaisavljević.

Petrovac večerašnji meč (20 časova) dočekuje nakon tri uzastopne pobjede (dvije u prvenstvu i jedne u Kupu).

"Ni bod protiv Budućnosti ne bi bio loš. Ipak, biće veoma teško, posebno zato što i dalje imamo problema oko sastava. Sigurno neće igrati Jamamoto i Pajović, a Muharemović iVujačić su pod znakom pitanja", rekao je trener Petrovca Rudolf Marčić.

Prvu pobjedu u sezoni traži Zeta - na Trešnjici igra protiv Grblja, ekipe koja je sve bodove ove sezone (ima ih ukupno četiri) osvojila na gostovanjima.

"Mislim da je vrijeme za tri boda. Igramo dobro, ali promašujemo mnogo šansi. Moramo i da budemo oprezni, jer je Grbalj veoma neugodan", ističe štoper Golubovčana Jovan Baošić.

Grbljani poštuju Zetu, uprkos činjenici da nema pobjedu poslije pet kola.

"Imamo informacije da niko nije tako nadigrao Budućnost kao Zeta, a poražena je autogolom. I mi imamo slične probleme kao naš protivnik - teško dajemo golove. Nadam se da će se to promijeniti", rekao je trener Grblja Vesko Stešević.

A prvi trijumf na svom terenu juri Iskra, koja čeka Mornar. Danilovgrađani su u prethodna tri meča kod kuće (protiv Budućnosti, OFK Titograda i Grblja) osvojili samo bod, a nijesu nijednom zatresli mrežu protivnika.

"Kao da smo u nekom grču kada igramo pred svojim navijačima. Uz sav respekt prema Mornaru, nadamo se da je ovo meč u kojem ćemo konačno slaviti kao domaćini", kazao je pomoćni trener Iskre Srđan Nikić.

Rudar protiv Lovćena: Pljevljaci žele da krenu ka vrhu tabele

Šest bodova, jedna pobjeda, po tri data i primljena gola - učinak je Rudara u prvih pet utakmica. Definitivno je moglo, reklo bi se i moralo bolje kada je u pitanju tim Edisa Mulalića.

Jedini trijumf do sada Pljevljaci su upisali u Radanovićima (1:0), a sada pod Golubinju stiže Lovćen.

"Spremni smo za veliku borbu. U prva dva meča smo našim navijačima ostali dužni, ovog puta to ne smije da se desi. Poštujemo Lovćen, to je tim koji ima imena vrijedna borbe za titulu i neće nas zavarati nešto slabije izdanje Cetinjana u prošlom kolu (poraz od Petrovca). Mislimo samo na tri boda", poručio je defanzivac Rudara Željko Tomašević.

Ako slavi domaćin, preskočiće rivala iz prijestonice na tabeli, ali i Lovćen ima svoje ciljeve.

"U prošlosti smo više puta pokazali da umijemo da igramo na stadionu pod Golubinjom. Biće teško protiv Rudara, koji će sigurno biti motivisan, ali želimo da pobjedom odemo na pauzu", istakao je vezista Lovćena Marko Draganić.

PAROVI 6. KOLA

RUDAR - LOVĆEN 16.00

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ISKRA - MORNAR 16.00

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

ZETA - GRBALJ 16.00

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC 20.00

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

NEDJELJA

OFK TITOGRAD - SUTJESKA 17.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Bonus video: