Čelzi lako protiv Arsenala, De Hea junak Junajteda

Meč će se pamtiti i po povredi Tiba Kurtoe, koji je morao da izađe iz igre zbog sudara sa Aleksisom Sančesom, jer mu je krv curila iz uha, kao i po koškanju Žozea Murinja i Arsena Vengera.
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2014. 17:30h

Veliki derbi Londona je opet bio, što bi Englezi rekli, "one way street" - Čelzi se poigravao sa Arsenalom i slavio sa 2:0.

Nije bilo kao prošle godine, kada su "plavci" trijumfovali na "Stamford bridžu" sa čak 6:0, ali nikakvih dilema nije bilo.

Vođstvo domaćima donio je Eden Azar, koji je fenomenalnim driblinzima izbacio kompletnu odbranu "tobdžija" i iznudio penal nakon duela sa Loranom Košijelnim, a potom ga sam i realizovao.

Konačni rezultat je postavio Dijego Kosta u 78. minutu, koji je izašao sam ispred Vojčika Šćešnija i lako ga matirao. Koji minut ranije, u sličnoj situaciji je bio i Azar, ali je Poljak odbranio...

Meč će se pamtiti i po povredi Tiba Kurtoe, koji je morao da izađe iz igre zbog sudara sa Aleksisom Sančesom, jer mu je krv curila iz uha, kao i po koškanju Žozea Murinja i Arsena Vengera.

Francuz je protestovao kod četvrtog sudije nakon preoštrog starta Garija Kejhila nad Sančesom, a Murinjo je došao da mu pokaže da je izašao iz restriktivnog prostora. Venger nije izdržao, već je odgurnuo čovjeka koji ga stalno provocira.

Derbi je, inače, kasnio 15 minuta zbog bakljade navijača Arsenala na ulazu u stadion, pa svi gledaoci nisu mogli da uđu na vrijeme...

Mančester junajted je uz dosta muke savladao Everton (2:1) i stigao do treće pobjede ove sezone.

Junak je golman David de Hea koji je odbranio penal Lejtonu Bejnsu, a potom u zaostavnom vremenu imao dvije sjajne intervencije.

Od starta meča domaćin je dominirao i to je krunisao golom u 27. minutu, koji je postigao Anhel di Marija na dodavanje Huana Mate.

Argentinac je sa 10-ak metara desnom nogom poslao loptu iza leđa Tima Hauarda.

U drugom minutu sudijskog dodatka, "karamele" su mogle do izjednačenja. Luk Šo je nespretno reagovao i srušio Tima Hiberta.

Odgovornost je preuzeo iskusni lijevi bek Bejns, ali je golman "crvenih đavola" sjajno intervenisao.

Bio je to prvi kazneni udarac koji je promašio ovaj igrač u Premijeri ligi, pošto je do meča na "Old Trafordu" imao skor 14-14.

Iskupio se Bejns u 54. minutu, pošto je sjajnim centaršutem prosto pogodio Stivena Nejsmita.

Pobjedu domaćinu osigurao je Radamel Falkao u 62. minutu.

Di Marija je htio da šutira, loše je zahvatio loptu, koja je došla do Kolumbijca, a on je proslijedio u mrežu.

Bod Evertonu mogli su da donesu Lion Osman u 92. i Brajan Ovijedo u 94. minutu, ali je španski golman fenomenalno intervenisao i donio drugu vezanu pobjedu svom timu.

Totenhem je prekinuo seriju loših rezultata i golom Kristijana Eriksena savladao Sautempton.

Odigran je i "mali" derbi Londona, u kojem je Vest Hem savladao KPR sa 2:0 i ostavio ga na začelju. "Čekićari" su sada 7. na tabeli, Sem Alardajs je ućutkao kritičare...

Rezultati 7. kola

Mančester junajted - Everton 2:1 (Di Marija 27, Falkao 62 - Nejsmit 55)

Čelzi - Arsenal 2:0 (Azar 27. (penal), Kosta 78)

Totenhem - Sautempton 1:0 (Eriksen 40)

Vest Hem - KPR 2:0 (Onuoha 5. (autogol), Sako 59)

Subota

Aston Vila - Mančester siti 0:2

Liverpul - VBA 2:1

Hal - Kristal Palas 2:0

Sanderlend - Stouk 3:1

Svonsi - Njukasl 2:2

Lester - Barnli 2:2

Galerija

Bonus video: