Rudar se više ne šepuri na vrhu

Serija od sedam pobjeda Rudara prekinuta u Baru - Mornar slavio sa 2:1
1 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.10.2014. 20:40h

Rudar je posljednji put u Baru poražen prije četiri godine - kada je posljednji i jedini put osvojio titulu. Bilo je 2:1...

Istorija se juče ponovila u jednom dijelu, da li će se ponoviti u drugom, odgovor će dati nastavak šampionata...

Pljevljaci, tek, sigurno nisu zadovoljni što su prvi put ove izgubili lidersku poziciju, i to nakon drugoh poraza...

U prvom dijelu odigrali korektno, a primili smo golove nakon uspavanosti naše odbrane. Imali smo nevjerovatnu šansu za povratak u meč, prosto je nevjerovatno šta Japanac nije pogodio. Smatram da je ovu utakmicu Mornar dobio prije svega zahvaljujući borbenosti - rekao je trener Rudara Mirko Marić.

Barani se jesu borili, ali im je za svrgavanje lidera trebalo još ponešto. Ovoga puta bila je lucidnost glavnog kreatora igre Balše Božovića, smirenost Graovca i preciznost Rotkoviću. Utisak je da su gosti utakmicu izgubili zbog slabijeg izdanju posljednje linije tima, iako su imali kolosalnu priliku da osvoje makar bod.

Sve vrijedno pomena u prvom dijelu dogodilo se u posljednjih sedam minuta. Prvi udarac u okvir gola završio je u mreži Rudara. Nakon dobre akcije veznog reda, Božović je uputio centaršut slabijom desnom nogom, usamljen i zaboravljen na drugoj stativi, Siniša Graovac, znao je kako iz voleja da pronađe put lopti do mreže. Nakon pokušaja Rotkovića, gosti su u sledećem napadu došli do izjednačenja.

Nestorović je prošao po lijevoj strani, zavrnuo loptu u srce šesnaesterca, a iz punog trka preciznim i jakim udarcem, Vlahović je naciljao metu...

Nastavak meča su bolje otvorili domaći. Nakon pokušaja Rotkovića (sa ivice kaznenog prostora šutirao iznad gola), te udarca štopera Bubanje nakon ubacivanja Radulovića, stiglo je novo vođstvo za Barane.

Igrao se 60. minut kada je akciju na svojoj polovini započeo Jovančov, nastavio Graovac, asistencijom začinio Božović, a novim golom u prvenstvu potpisao sve ubojitiji i bolji Luka Rotković.

Vlahović je tri minuta kasnije želio da donese novo poravnanje, ali je njegov slobodnjak sa dvadesetak metara bravurozno zaustavio Ivanović. U nastavku akcije Kohei Kato je promašio nešto što se rijetko gleda. Nakon jedinog kiksa Bubanje, lopta je stigla do usamljenog Japanca, koji je sa nekoliko metara iz poluokreta šutirao u Ivanovića koji je uz pomoć prečke zaustavio najozbiljniju šansu gostiju.

"Ovo je pobjeda koja pripada igračima. Oni su bili ti koji su izgarali na terenu tokom cijelog meča. Presudilo to što smo iscrpili svaki atom snage. Moram istaći da su i gosti imali veliku priliku za izjednačenje - rekao je trener Barana Mladen Vukićević.

Bonus video: