Tužnoj Budućnosti dosta i bod, Kotorani žale za pobjedom

Budućnost sa igračem manje, bez isključenog golmana Agovića, izborila remi 2:2 minut prije kraja
1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2014. 20:40h

Ležerna, s vremena na vrijeme glavom odsutna Budućnost osvojila je bod, hitri Bokelj izgubio dva - epilog je haotičnog duela pod Goricom u kome Kotorani nisu do kraja valorizovali veliki broj, teniskim žargonom rečeno, „neiznuđenih grešaka“ domaćeg tima.

"Zadovoljni smo bodom, ali kako se meč odvijao, mogla su da nam pripadnu sva tri - nije bio neskroman trener gostiju Slobodan Drašković, dok njegov kolega sa plave klupe Dragan Radojičić nije znao otkud potiče povremena pogubljenost igrača koje vodi.

"Koliko god remi izgledao malo, nama predstavlja mnogo, jer kada se napravi ovoliki broj gluposti obično slijedi teža kazna.

Do poluvremena, „plavi“ su bili bolji rival, a gol prednosti, svoj osmi u sezoni, donio im je u 33. minutu Admir Adrović, koji je izbjegao ofsajd i iskoristio divan dubinski pas Brazilca Flavija. Drugi strijelac šampionata je u sudijskom dodatku omogućio Raičeviću da se nađe „oči u oči“ sa gostujućim golmanom Mijatovićem - duel je pripao bivšem čvuaru mreže Rudara. "Na odmoru smo napravili plan da nema razloga da žurimo, da moramo da kontrolišemo loptu sa tendencijom ka golu protivnika - otkrio je Radojičić dogovor iz svlačionice svog tima, koji je pao u vodu već u 51. minutu.

Hočko je „prodao“ loptu u opasnoj zoni, a rezervista Luka Maraš bio precizan sa ivice šesnaesterca.

Još kada je u 65. minutu golman Budućnosti Agović za višak adrenalina i udaranje Mikijelja u svom šesnaestercu kažnjen crvenim kartonom znalo se da rastrčanim i iz kontri opasnim Kotoranima neće izmaći bod (ovi).

Zamjena pred mrežom domaćih Ljuljanović spasio je svoj gol u 75. minutu od izglednog pokušaja Nikezića, ali je bio nemoćan devet minuta kasnije - ponovo su „plavi“ tamo gdje nisu smjeli izgubili loptu, koju je preuzeo Japanac Ikeda. Žestok šut sa dvadeset metara za 1:2. Podgoričani su, ipak, iščupali remi dva minuta prije isteka devedesetog iz nategnutog slobodnog udarca, nakon koga je uslijedila majstorija Miloša Pavićevića...

U konkurenciji petominutnog vaspitnog časa „varvara“ domaćim fudbalerima pod sjevernom tribinom po završetku meča, utisak dana je, ipak, činjenica koja precizno mjeri kvalitet našeg fudbala – dvadesetjednogodišnji Takuo Ikeda, koji nakon završenog fakulteta nije uspio da se izbori za profesionalni ugovor u Džej ligi, održao je igračima oba tima ogledno predavanje iz brzine, vještine i praktičnosti...

Bonus video: