Sutjeska sad grabi ka jesenjoj tituli

Šampion lako dobio Mogren (4:0) i iskoristio kiks Rudara da preuzme vodeću poziciju
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Foto Vijesti
Sutjeska, Foto: Foto Vijesti
Ažurirano: 04.10.2014. 19:04h

Fudbaleri Sutjeske su pobjedom nad Mogrenom (4:0) prvi put ove sezone preuzeli lidersku poziciju i šest kola prije kraja polusezone širom otvorili vrata ka jesenjoj kruni.

Izabranici Mila Tomića protiv Budvana djelovali su superiorno, od samog starta kontrolisali su i igru i rezultat, s obzirom na to da su sve dileme oko pobjednika otklonjene u prvom dijelu meča.

Goleadu je otvorio Jovović, i to nakon samo 60 sekundi - Vujović je sa lijeve strane uposlio Masata, koji je neometan sa nekoliko metara pogodio okvir gola, lopta se od prečke odbila do novopečenog reprezentativca koji je poslao iza leđa Butorovića.

Novu priliku Sutjeska je imala u 9. minutu, kada je Stijepović odlično pogodio Masata, čiji udarac završio pored gola. Gosti su, s druge strane, prvi put zaprijetili u 35. minutu - Petričević je uputio upotrebljivu loptu sa desne strane za Miodraga Zeca, čiji je udarac bravuroznom intervencijom zaustavio Janjušević. Samo minut kasnije stigla je kazna - Lukić je pasom po zemlji pogodio Vujovića koji je spretno reagovao i udvostručio vođstvo Sutjeske.

To nije bilo sve iz prvog dijela, jer su Budvani u finišu još jednom kapitulirali. U sudijskoj nadoknadi Lukić je sa desne strane uputio idealnu loptu na drugu stranu za Igumanovića, koji je najprije spustio a zatim punim dijelom stopala pogodio nebranjeni dio mreže Buturovićevog gola.

"Respektovali smo ekipu Mogrena iz više razloga, prevashodno jer znam da ih vodi dobar trener. U neku ruku pribojavao sam se jer smo u posljednje vrijeme igrali u ritmu srijeda - subota. Sada možemo pauzu da iskoristimo da se odmorimo i da oporavimo povrijeđene igrače. Jesmo slavili ubjedljivo, ali moramo nastaviti dalje da radimo ako želimo da budemo najbolji", rekao je Mile Tomić, trener Sutjeske.

Nakon odmora Mogren je imao prvu priliku. Zec je sa lijeve strane uposlio Vujačića, čiji udarac Janjušević zaustavio. Minut kasnije Vujović je stvorio šansu za Masata koji je iznudio korner.

Šanse su potom imali Kovačević i Vujović, a da je Masato u dva navrata reagovao kako treba Budvani su mogli pretrpjeti rezultatski brodolom. Ipak, u posljednjem minutu meča, najefikasniji strijelac domaćeg šampionata Goran Vujović, uspio je je svojim drugim golom na meču, odnosno 11. ovosezonskim, da ovjeri ubjedljiv trijumf od 4:0.

"Nakon meča jedino što osjećam je stid. Jednostavno, sramota je kako smo igrali i kako smo se ponašali. Sutjeska je rutinski odradila meč", kazao je Brano Milačić, trener Mogrena.

Bonus video: