Proradio Levandovski, Borusija izgubila i od HSV-a

Hamburger upisao prvu pobjedu u ligi
2 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.10.2014. 18:34h

Sedam kola u Bundes ligi je trebalo Bajernu da napravi dvocifrenu razliku u odnosu na Borusiju i već sada, s obzirom na to kakva mu je konkurencija, napravi korak za Salatari.

Bavarski gigant je dočekao pravog Roberta Levandovskog (dva pogotka) i lako izašao na kraj sa Hanoverom, dok su „milioneri” opet poraženi, ovog puta kod kuće od Hamburgera, pa tim Pepa Gvardiole sada ima čak 10 bodova više od najvećeg rivala u Njemačkoj...

Bajern već pet utakmica nije primio gol u ligi, a treća uzastopna pobjeda je bila upisana već u 13. minutu, nakon što su Levandovski i Arjen Roben donijeli sigurnu prednost od 2:0. Isti akteri su bili strijelci i kasnije - Poljak je bio strijelac i u 38, a Holanđanin u 79.

Pjer-Mišel Lasoga je postigao jedini gol na „Signal Iduna parku”, pa je Borusija upisala četvrti meč bez pobjede u prvenstvu, od čega treći poraz.

"Pokušali smo sve, ali nekad jednostavno ne ide. Šta je problem? Motivacija sigurno nije", rekao je Jirgen Klop.

HSV je, s druge strane, stigao do prvog trijumfa tek u 7. kolu. Sada ima pet bodova, a pored ova tri uzeo je i jedan protiv Bajerna...

"Pokušali smo da zagorčamo život Borusiji, da onemogućimo njenu pas igru i ritam koji je krasi u napadu. U prvom poluvremenu smo uspjeli u tome, poveli, a onda je i proradila nevjerovatna želja kod mojih momaka kada su osjetili da mogu da dođu do trijumfa", kazao je trener Hamburgera Jozef Cinbauer.

Rezultati

Bajern - Hanover 3:0 (Levandovski 6, 38, Roben 13, 79)

Hofenhajm - Šalke 2:1 (Eljunusi 13, Šalai 29 - Huntelar 83)

Verder - Frajburg 1:1 (Di Santo 31 - Darida (penal) 8)

Borusija D. - Hamburger 0:1 (Lasoga 35)

Bajer - Paderborn 2:2 (Bender 42, Belarabi 90 - Kodž 20, Štopelkamp 87)

Ajntraht - Keln 3:2 (Majer 44, 54, Vimer (autogol) 79 - Rise 15, Ektor 65)

Petak

Herta - Štutgart 3:2

Nedjelja

Volfsburg - Augsburg

Borusija M. - Majnc

Bonus video: