Kraj sage: Božović sjutra potpisuje za Lokomotivu

Od juna 2012. godine do 25. septembra Božović je vodio Rostov, sa kojim je u maju osvojio prvi, istorijski trofej za klub sa Dona - Kup Rusije
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2014. 22:13h

Licitaciji sa imenima potencijalnih kandidata na mjesto trenera velike moskovske Lokomotive je došao kraj - „željezničare” će subote voditi crnogorski stručnjak Miodrag - Grof Božović!

Iako su se pominjali Italijani Roberto Manćini i Lućano Spaleti, Englez Tim Šervud, a kandidaturu je javno istakao i Radomir Antić, koji je sa uspjehom vodio Real, Barselonu i Atletiko, predsjednica Lokomotive Olga Jurjevna Smorodskaja je ostala dosljednja prvoj želji - da njenu ekipu vodi Grof.

Prema informacijama prestižnog „Sovjetskog sporta”, Božović sjutra u jutarnjim satima treba samo da stavi paraf na dogovor koji je još u utorak dogovorio sa čelnicima „željezničara” u Moskvi, nakon kojeg je otputovao u Holandiju.

Ovaj dnevnik tvrdi da će Grof prvi trening sa ekipom odraditi u nedjelju 5. oktobra u klupskoj bazi Bakovka.

Božović je podnio ostavku u Rostovu nakon eliminacije u Kupu, mada su u klubu sa Dona bili upoznati i sa svim detaljima razgovora Grofa i Lokomotive.

I bivši trener Lokomotive, Leonid Kučuk je krajem septembra konačno iz kluba odnio radnu knjižicu i ne postoje nikakve prepreke da se Božović vrati u glavni grad Rusije, gdje je vodio FK Moskvu (2009/2010) i Dinamo (2010/2011).

Bonus video: