Votford uz rame Liverpulu i Čelsiju, Murinjo "kupio" mir u Barnliju

Tim sa "Vikaridž rouda" pobijedio i četvrti put, Totenhemov prvi poraz
0 komentar(a)
Votford Troj Dini Kreg Katkart, Foto: Reuters
Votford Troj Dini Kreg Katkart, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2018. 17:06h

Totenhem je prvi put izgubio, a Votford postao hit starta sezone u Premijer ligi.

Domaćin je savladao Sparse na "Vikaridž roudu" rezultatom 2:1 za četvrtu pobjedu u isto toliko kola, pa se izjednačio na liderskoj poziciji sa Liverpulom i Čelsijem.

Ovo je prvi put da je Votford u eliti upisao četiri trijumfa na startu, a tek drugi u istoriji, jer je u sezoni 1988/89. to uradio u Drugoj ligi.

Totenhem je poveo u 53. minutu autogolom Dukurea, ali je Votfordov karakter došao do izražaja - prvo Dini 100. golom za klub u 69, pa Katkart u 76. režirali su preokret protiv tima Maurisija Poketina, koji je ostao na tri pobjede.

"Imati četiri pobjede poslije četiri kola je velika stvar za ovaj klub. Ali, ne zanosimo se, ne idemo sada da osvojimo titulu. Doći će i porazi, moramo da budemo spremni i za njih. Ali, ove trijumfe moramo da iskoristimo za samopouzdanje", rekao je Dini.

Žoze Murinjo je konačno imao razloga da slavi - Mančester junajted je rutinski savladao Barnli na "Tarf Muru" (2:0) pogocima Lukakua u prvom poluvremenu. Moglo je da bude i ubjedljivije, ali je Pogba u drugom poluvremenu promašio penal.

"Odigrali smo veoma, veoma dobro. Mogao je rezultat da bude i ubjedljiviji, morali smo da postignemo još koji gol", rekao je Murinjo i prokomentarisao penal Pogbe:

"Ne krivim igrača koji promaši penal, samo one koji odbiju da šutiraju. Pol je pogodio neke važne udarce sa bijele tačke", istakao je portugalski stručnjak.

Arsenal je dva puta ispuštao prednost u Kardifu, ali je na kraju dobio šta je želio - golom Lakazeta u 81. minutu je osvojio tri boda (3:2).

Bonus video: