Miljenović objavio spisak za kvalifikacioni turnir u Gruziji

Naši omladinci boriće se za plasman na Evropsko prvenstvo sa selekcijama Gruzije, Rumunije i Kipra.
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2014. 17:04h

Selektor omladinske reprezentacje Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača na koje računa na turniru prve runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, objavljeno je na sajtu FSCG.

Miljenović je za turnir koji se održava u Gruziji pozvao 18 igrača, koji su prethodnih pet dana odradili mini-pripreme u Podgorici.

Na spisku su golmani: Matija Šarkić (Anderleht, Belgija) i Vuk Stijepović (Krško, Slovenija), defanzivci Dragan Grivić (Grbalj), Marko Banović, Andrija Vukčević i Blagoje Đurković (Budućnost), Momčilo Rašo (Igalo) i Nicola Nilović (Jang bojs, Švajcarska), vezisti Stefan Lončar (Sutjeska), Stefan Vukčević, Filip Kukuličić (Zeta), Dejan Kotorac (Bokelj), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal) i Zoran Petrović (Teleoptik, Partizan), kao i napadači Stefan Milošević (Budućnost), Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić (PSV Ajndhoven, Holandija) i Nikola Vujnović (Rad, Srbija).

Naši omladinci boriće se za plasman na Evropsko prvenstvo sa selekcijama Gruzije, Rumunije i Kipra. Prvi protivnik Crnoj Gori biće omladinci Gruzije - meč se igra 8. oktobra 2014. godine sa početkom u 14 časova.

Dva dana kasnije, tačno u podne, Miljenovićevi izabranici za protivnika će imati vršnjake iz Rumunije, dok će u posljednjem kolu, 13. oktobra u 14 časova igrati protiv selekcije Kipra.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće selekcije koje osvoje prva dva mjesta u grupi.

"Zadovoljan sam nakon odrađenih petodnevnih priprema, tokom koji su igrači zaista izvanredno radili i nadam se da koliko je bilo moguće spremno dočekujemo kvalifkkacije. Bilo je malih problema zbog nedolaska Cmiljanića i Rudovića a neki igrači su odigrali Kup utakmice za svoje ekipe. Najteže mi je bilo skratiti spisak jer su zaista svojim ponašenjm i radom svi igrači zaslužili da idu na turnir kvalifikacija", kazao je Miljenović.

"Međutim, za ove koji ostaju biće vremena u narednim okupljanjima. Što se tiče grupe, prilično je ujednačena, bez izrazitog favorita i autsajdera. Možemo biti prvi kao i četvrti, a ja bih bio zadovoljan drugim mjestom koje nam omogućava plasman u elitnu rundu. Ono što očekujem jeste da igrači pruže maksimum, odigraju najbolje što mogu u ovom trenutku i nadam se da će to biti dovoljno da ostvarimo cilj na ovom turniru", zaključio je Miljenović u izjavu za sajt FSCG.

Bonus video: