"Lov" na Rudar uoči pauze

0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: --
Sutjeska, Foto: --
Ažurirano: 04.10.2014. 10:22h

Nema pravog derbija u 10. kolu domaćeg šampionata, u kojem će sve ekipe potruditi da što zadovoljnije odu na 14-dnevnu pauzu.

Od vodeće četvorke najteži zadatak ima vodeći Rudar, ali samo zbog toga što - za razliku od Sutjeske, Budućnosti i Mladosti - igra meč u gostima.

Ekipa Mirka Marića putuje u Bar na duel Mornaru, a kisk Pljevljaka željno iščekuje Sutjeska, koja dočekuje Mornar, zatim Budućnost, koja pod Goricom igra sa Bokeljom, i na kraju Mladost - koja čeka Grbalj.

Test za lidera na moru

Pljevljaci su privremeno arhivirali Kup i zadovoljni ishodom „prvog poluvremena“ na Cetinju, okrenuli se prvenstvenom duelu sa Mornarom. Sa jednim ciljem - da nastave seriju pobjeda i zadrže lidersku poziciju.

"Mislim da smo kvalitetniji od Mornara i da možemo do sedmog trijumfa u nizu, tim prije što nam i tradicija ide na ruku. Naravno, to podrazumijeva da ponovimo igre iz dosadašnjeg dijela prvenstva, jer domaćin, bez obzira na trenutni plasman, svakako nije za potcjenjivanje. Moramo ozbiljno svih 90 minuta jer samo tako možemo računati na pobjedu i najbolju uvertiru za dva derbija protiv Mladosti i Sutjeske, koja nas čekaju nakon pauze", kaže najbolji akter Kup duela sa Lovćenom, golman Rudara Miloš Radanović.

Remi u Radanovićima prošle subote daje za pravo fudbalerima Mornara da se nadaju povoljnom ishodu u meču sa apsolutnim favoritom.

"Igramo protiv ekipe koja je u najboljoj formi. Znamo ko je favorit, i znamo da dolaze na naš teren da osvoje sva tri boda. Ali, mi gledamo samo u svoje dvorište", rekao je kapiten Mornara Đorđe Vojvodić.

Sutjeska se “vadi” za Kup

Nakon iznenađujućeg poraza od Berana u Kupu, fudbaleri Sutjeske pokušaće trijumfom nad Mogrenom da se vrate na pobjednički kolosjek.

"Neće nas zavarati loša forma Budvana. Mogren u svojim redovima ima dobre fudbalere, pitanje je trenutka kada će početi da bilježe dobre rezultate. Ipak, ako budemo na visini zadatka, u Nikšiću ih očekuje novi poraz", jasan je golman Ivan Janjušević, nekadašnji čuvar mreže Mogrena.

Nedović protiv “svojih”

Budućnost je apsolutni favorit protiv Bokelja, ali tako je bilo i 5. novembra 2011. godine u posljednjem prvenstvenom duelu dva tima pod Goricom, kada su Kotorani odnijeli bod.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo da je opravdamo na terenu. Nadam se da ćemo biti efikasniji nego na prethodnim utakmicama i da se nećemo mučiti kao protiv Berana prošle subote", kaže napadač Budućnosti Milivoje Raičević.

Mladost čeka Grbalj, a trener Aleksandar Nedović ekipu koju je predvodio tri godine.

I Igor Radusinović, defanzivac Mladosti, nosio je dres Grblja...

"Dobro poznajem Grbalj, koji ima dobru ekipu sa odličnim individualcima. Ipak, ako mi pružimo maksimum, očekujem da nastavimo seriju pobjeda", ističe Radusinović. Beranci su u srijedu iznenadili Sutjesku u Kupu, a danas će protiv Lovćena pokušati i u prvenstvu da prekinu seriju od sedam vezanih poraza.

U Petrovcu gostuje Zeta, bez suspendovanog prvog strijelca Petra Orlandića.

"Bolan je bio poraz u prošlom kolu, ali moramo gledati naprijed. Očekuje nas još jedan težak meč. Ali, takvi su praktično svi ove sezone. Moramo ispraviti kiks iz prethodnog kola, i vratiti mir u kuću. Biće teško", rekao je defanzivac Petrovca Bojan Ivanović.

Parovi 10. kola

BERANE - LOVĆEN (15.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

MORNAR - RUDAR (15.00) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

MLADOST - GRBALJ (15.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SUTJESKA - MOGREN (15.00) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

PETROVAC - ZETA (15.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - BOKELJ (15.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: