Santoš objavio spisak za Francusku i Dansku

0 komentar(a)
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2014. 13:39h

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš objavio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski meč protiv Francuske i meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Danske.

Santoš je prošlog mjeseca na klupi Portugala zamijenio Paula Benta, koji je podnio ostavku poslije poraza u prvom kolu kvalifikacija od Albanije.

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je u avgustu Santoša na osam utakmica, jer je verbalno napao sudiju na Mundijalu u Brazilu, ali je on najavio da njegovi advokati pripremaju žalbu na tu odluku.

Portugal će 11. oktobra igrati prvo protiv Francuske prijateljski meč, a tri dana kasnije će se u okviru kvalifikacija za EURO sastati u Kopenhagenu sa Danskom.

Na spisku su

Golmani: Rui Patrisio (Sporting), Beto (Sevilja) i Antoni Lopes (Lion).

Odbrambeni fudbaleri: Bruno Alveš (Fenerbahče), Serdik (Sporting), Eliseu (Benfika), Fabio Koentrao, Pepe (obojica Real Madrid), Antunes (Malaga), Žose Fonte (Sautempton), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb) i Rikardo Karvaljo (Monako).

Vezni fudbaleri: Vilijam Karvaljo, Adrijen Silva, Žoao Marijo (Sporting), Žoao Mutinjo (Monako), Andre Gomeš (Valensija) i Tijago Mendeš (Atletiko Madrid).

Napadači: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Nani (Sporting), Vieirinja (Volfsburg), Rikardo Kvarežma (Porto), Eder (Braga) i Dani (Zenit).

Bonus video: