Kapiten Atletika u problemu

Kapiten Atletika, Gabi, priznao je da je 2011. godine kao kapiten Saragose postigao dva gola u namještenoj utakmici na gostovanju Levanteu
0 komentar(a)
Gabi, Foto: Beta/AP
Gabi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2014. 15:53h

Iako bez vođe na terenu, kapitena Gabija, Atletiko je u derbiju 2. kola Lige šampiona savladao Juventus sa 1:0. I dok trener Atletika Dijego Simeone sa ponosom ističe strpljenje svojih igrača kao ključ pobjede nad ekipom bez slabe tačke u bilo kojoj liniji tima, njegovom kapitenu slijedi ružan period.

Gabi je, naime, propustio duel sa Juventusom zbog svjedočenja oko namještanja utakmice Levante - Saragosa 1:2, u posljednejm kolu Primere u sezoni 2010/2011. godine. Gabi je tada postigao oba gola za Saragosu, čiji je dres nosio od 2007. do 2011. godine a u spornoj utakmici nosio je i kapitensku traku.

"Meč je bio dogovoren, a ja sam uradio samo ono što je klub tražio od mene. Ja tu nijesam imao nikakav lični interes, jer sam već imao zaključen ugovor sa Atletikom", priznao je Gabi na ročištu povodom slučaja namještanja, kojim je direktno u Segundu izbačen Deportivo iz La Korunje.

Pošto je pristao da sarađuje sa istražnim vlastima, Gabi je nakon saslušanja naglasio da neće biti lično gonjen u tom slučaju i da će nesmetano moći da nastupa za Atletiko, objavio je "El Mundo".

Bonus video: