„Vanredno“ stanje na Kalderonu

"Utakmica protiv Atletika je za nas najvažnija u ovom dijelu sezone", rekao je Maks Alegri
1 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2014. 10:00h

Karlos Teves je protiv Malmea dao prve golove u Ligi šampiona nakon više od pet godina, Juventus ove sezone još nije primio gol...

Na prvi pogled, reklo bi se da „stara dama” ima sve preduslove za velike stvari u Evropi, a je li stvarno Masimilijano Alegri posložio sve kockice pokazaće - Atletiko Madrid!

"Utakmica protiv Atletiko Madrida je za nas najvažniju u prvom dijelu sezone", rekao je Alegri odmah nakon trijumfa protiv Malmea na otvaranju Lige šampiona.

Juve godinama dominira u Italiji, ali je u Ligi šampiona i Ligi Evrope uvijek kasnio za velikanima, probleme su mu pravili i timovi poput Nordsjelanda, Kopenhagena...

Antoniju Konteu se najviše zamjeralo upravo na tom nedostatku pobjedničkog mentaliteta van Apenina.

"Naša ambicija je da kroz dobru igru pobjeđujemo. Nekada u tome uspijemo, nekada ne, ali želim da se pitamo. Protiv Atletika je svakako veliki ispit, jer je to ekipa koja uvijek perfektno stoji na terenu", dodao je Alegri.

Simeone: I za nas je ovo kao finale

Aktuelni vicešampion Evrope je u minusu u grupi nakon poraza na startu od Olimpijakosa, pa je Dijego Simeone riješio da odmah proglasi "vanredno stanje".

"Prilazimo ovoj utakmici kao da je finalna. Zašto? Jer je to naš pristup svakom duelu, tako će biti i sa Valensijom, kasnije i Espanjolom koji nas čekaju poslije Juventusa", kazao je Simeone, a onda malo odstupio od principa i praktično izdiktirao novinarima 11 igrača koji će se suprotstaviti Italijanima.

Tako se na gol vraća Migel Anhel Moja (nakon što se Jan Oblak nije proslavio protiv Olimpijakosa), odbranu će činiti Huanfran, Dijego Godin, Žoao Miranda i Kristijan Ansaldi, u veznom redu su Tijago Mendeš, Koke, Raul Garsija i Arda Turan, a u napadu Mario Mandžukić i Antoan Grizman.

"Ko misli da će Juve doći u Madrid da se brani, vara se. To nije ekipa koja želi da čeka kontranapade, već ćemo morati da se izborimo za posjed lopte. Poraz od Olimpijakosa nam je dovoljna opomena, tako da u ovom meču moramo da ispravimo greške koje smo pravili u odbrani", dodao je argentinski trener.

Saki: Juve je superiorniji

Arigo Saki, čuveni italijanski trener i nekadašnji strateg Atletika, prednost je dao šampionu Italije.

"Juventus je superiorniji od Atletika na individualnom planu. Simeone je tokom ljeta izgubio nekoliko ključnih fudbalera kao što su Tibo Kurtoa, Filipe Luis i Dijego Kosta. Juve je, s druge strane, sačuvao sve svoje zvijezde. Osim toga, kupio je nekoliko igrača, a posebno mi se dopada Roberto Perejra, koji je sjajan", kazao je Saki.

Ipak, Atletiko nije baš toliko u zaostatku.

"Atletiko je vrlo jak taktički. Ekipa je izbalansirana, a igrači uvijek osvajaju važne lopte. Atletiko je neugodan, iako mi se čini da Simeoneu treba još malo vremena kako bi novi fudbaleri prihvatili njegove ideje. Kad se to dogodi, Atletiko će biti na prošlogodišnjem nivou".

U istoj grupi, u Švedskoj igraju Malme i Olimpijakos.

Domaćin čeka prvu pobjedu u Ligi (ili Kupu) šampiona još od 1990. godine kada je savladao Bešiktaš (3:2).

Grci, međutim, imaju šansu da u slučaju trijumfa na ovom komplikovanom gostovanju dođu u situaciju da već nakon dva kola misle o osmini finala, pogotovo u slučaju da Juve ne izgubi u Madridu...

"Nikada ne potcjenjujemo protivnika, čak ni u domaćoj ligi. Zašto bismo to radili protiv kluba koji je nekada igrao finale Kupa šampiona", zapitao se trener Olimpijakosa Mićel.

Real je u naletu, pa malo ko vjeruje da mu Ludogorec u Sofiji može poremetiti planove, dok je Liverpul na ispitu u Švajcarskoj - uzdrmana ekipa Brendana Rodžersa gostuje Bazelu.

Raspored

Grupa A

Atletiko M. - Juventus 20.45

Malme - Olimpijakos 20.45

Grupa B

Ludogorec - Real M. 20.45

Bazel - Liverpul 20.45

Grupa C

Zenit - Monako 18.00

Bajer - Benfika 20.45

Grupa D

Arsenal - Galatasaraj 20.45

Anderleht - Borusija D. 20.45

Bonus video: