Pioniri krenuli pobjedom protiv Makedonije

51 pregleda 0 komentar(a)
Pionirska fudbalska reprezentacija, Foto: Fudbalski savez Crne Gore
Pionirska fudbalska reprezentacija, Foto: Fudbalski savez Crne Gore
Ažurirano: 30.09.2014. 22:08h

U prvom prijateljskom meču od formiranja selekcije, pionirska reprezentacija Crne Gore upisala je pobjedu protiv Makedonije sa 3:1, u utakmici koja je odigrana u Skoplju.

Izabranici Borisa Miličkovića su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su tri puta tresli mrežu protivnika.

Prvi gol pao je u 16. minutu, kada je Rakonjac u prodoru sa lijeve strane iz igre izbacio iz igre tri protivnička igrača a zatim fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio metu.

Šest minuta kasnije viđena je odlična kombinacija naših igrača – Pešukić je prošao po desnoj strani, uputio centaršut po zemlji koji je na drugoj stativi prihvatio Rakonjac, izbacio čuvara iz igre i poslao loptu iz leđa Ziberija.

Četiri minuta prije odlaska na odmor Miličkovićevi izabranici po treći put su zatresli mrežu protivnika – Pešukić je snažno šutirao sa dvadesetak metara i uz nespretnu intervenciju Ziberija uspio da se upiše u strijelce.

U nastavku susreta naša selekcija odigrala je nešto slabije, više je vodila računa o svom golu nego ugrožavanju protivničkog što je protivnik iskoristio i smanjio prednost.

Jedini pogodak na meču Makedonci su postigli u 69. minutu nakon gužve u kaznenom prostoru koju je iskoristio Ljuma i izuzetno jakim udarcem nakon odbijene lopte pogodio mrežu.

"U prvoj utakmici koju smo odigrali vidjeli smo dosta dobrih stvari, pogotovo u prvom poluvremenu jer su djecu pokazala da kroz igru hoće da dođu do rezultata i da imaju mogućnosti za to. Isto tako, bili je nekih grešaka u igri koje ćemo u narednom periodu postepeno otklanjati. Već u četvrtak očekuje nas druga utakmica sa istim rivalom, koju ćemo iskoristiti da damo šansu svim igračima", rekao je selektor Miličković.

Revanš meč dvije selekcije igraju u četvrtak sa početkom u 11 časova.

Makedonija – Crna Gora 1:3

Skoplje - Trening kamp FS Makednije. Sudija: Josip Barton (Makedonija). Strijelci: Ljuma u 69. za Makedoniju, Rakonjac 16, 22, Pešukić 36. minut za Crnu Goru. Žuti kartoni: Vujović, Rakonjac (Crna Gora).

Makedonija: Malik Ziberi, Spasić Mario (Goran Trajkovski), Viktor Ivanovski, Nikola Spasov, Elvir Ramić (Viktor Rizvanovski), Viktor Peševski (Altin Sefo), Kristijan Ristevski (Filip Stojanovski), Donat Aliu (Viktor Tereziev), Bojan Kolevski (Marko Đorđievski), Luka Trajkovski (Ensar Ljuma), Agon Hajredini (Vasil Krstev).

Crna Gora: Vuko Vujović, Andrija Božović (Andrej Vraneš), Nemanja Petrović, Slobodan Babić (Ognjen Gačević), Slobodan Perišić, Džonatan Drešaj (Mirza Đurašević), Marko Rakonjac (Lazar Lambulić), Lazar Veljović (Zaim Divanović), Jakov Vukčević (Miloš Brnović), Danilo Pešukić, Ivan Vujačić (Miro Korać).

Bonus video: