Toti ispisao istoriju, hrabroj Romi bod protiv Sitija

Kapiten Rome postao najstariji strijelac u Ligi šampiona
0 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Reuters
Franćesko Toti, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2014. 20:58h

Roma se naigrala fudbala u Mančesteru, Franćesko Toti je ispisao istoriju, i na kraju joj je to donijelo bod protiv Sitija.

"Vučica" u Rim nosi bod, iako je vjerovatno po svemu viđenom na "Etihadu" ona ta koja treba da žali što nije na kraju pobijedila protivnika koji, kao i godinama unazad, u ozbiljnim mečevima pokazuje da je daleko od evropskog krema...

Čak mu nije pomoglo ni to što je već u 3. minutu dobio penal koji je iskoristio Serhio Aguero, nakon što ga je neoprezno oborio Majkon.

Roma je, međutim, bila spremna na sve, pa je nakon tog pogotka protivnika tek počela da igra, a u 23. je ispisana istorija - Toti je matirao Džoa Harta i postao najstariji strijelac u Ligi šampiona sa 38 godina i tri dana.

Kapiten "smijenio" Gigsa

Princ Rima je tako srušio rekord koji je držao Rajan Gigs (dao gol u LŠ sa 37 godina i 290 dana).

"Ovaj remi nije ono što smo zaslužili, mislim da je trebalo da pobijedimo. Moj rekord? On je u drugom planu, nisam o tome razmišljao, već samo kako da pomognem ekipi. Odigrali smo odličan meč, šteta što nismo pobijedili", rekao je Toti.

Posljednjih desetak minuta je na terenu bio i Stevan Jovetić.

"Roma me je iznenadila, zaslužila je ovaj bod", konstatovao je Jo-Jo.

Crnogorski napadač je bio aktivan u finišu, kreirao je i veliku šansu, ali je David Silva promašio u 90. minutu.

"Razočaran sam igrom. Morali smo da budemo bolji, ali i treba da budemo svjesni da smo za protivnika imali veoma dobar tim. Imamo samo bod nakon dva kola, ali ovo ne mijenja ništa. Moramo da počnemo da pobjeđujemo", kazao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Njegov kolega Rudi Garsija je bio zadovoljniji igrom.

"Ovo je igra koja nam daje veliko samopouzdanje pred mečeve sa Bajernom. Ali, sada moramo da se okrenemo Juventusu", istakao je Francuz.

U istoj grupi, Bajern ne briljira, ali planirano osvaja bodove - Bavarci su pobijedili u Moskvi CSKA i ostali sami na čelu tabele sa šest bodova.

Jedini gol na zbog suspenzije praznoj "Himki areni" dao je Tomas Miler iz poklonjenog penala, jer je faul Marija Fernandeša nad Marijom Geceom bio van kaznenog prostora. To je bilo dovoljno za 100. trijumf Bajerna u Ligi šampiona.

Blan odgovorio na kritike

Pari Sen Žermen i Loran Blan imaju šta da ponude Evropi i ove sezone.

Parižani su kod kuće savladali Barselonu 3:2, pa je mit o nekoj novoj Barsi, koja se brani bolje nego ikad, srušen - Luis Enrike je upisao poraz u prvoj utakmici u sezoni u kojoj je njegova ekipa primila makar jedan pogodak.

Sve to je francuski šampion uradio bez pomoći lidera Zlatana Ibrahimovića...

Tako je Blan valjda natjerao čelnike kluba da dobro razmisle ako mu traže zamjenu.

David Luiz je u 10. minutu donio prednost "svecima", Lionel Mesi je već u 12. izjednačio, ali su onda Marko Verati (prvi gol u dresu PSŽ-a, i to glavom) i Blez Matuidi lansirali domaćina na plus dva.

Nejmar je potom smanjio, a najveću šansu za remi imali su Munir el Hadadi, koji je pogodio stativu, i Đordi Alba čiji je udarac maestralno odbranio Markinjoš.

Čelzi je golom Nemanje Matića poslije prekida osvojio Lisabon i postavio stvari u grupi onako kako realno i treba da budu.

"Plavci" su sada prvi sa četiri boda, a iznenađenje je napravio Maribor, koji je izvukao bod protiv Šalkea u gostima.

Gubitnik večeri je Šahtjor, koji je protiv Porta u Ljvovu vodio 2:0 do 89. minuta.

A onda je Džekson Martines prvo iz penala, a onda i iz igre na asistenciju Kristijana Telja u 94. sačuvao "zmajeve" poraza u Ukrajini.

Rezultati

Grupa E

CSKA M. - Bajern 0:1 (Miler (penal) 22)Mančester siti - Roma 1:1 (Aguero (penal) 4 - Toti 23)

Tabela: Bajern 6, Roma 4, Mančester siti 1, CSKA 0.

Grupa F

PSŽ - Barselona 3:2 (Luiz 10, Verati 26, Matuidi 54 - Mesi 12, Nejmar 56)Apoel - Ajaks 1:1 (Manduka (penal) 31 - Andersen 28)

Tabela: PSŽ 4, Barselona 3, Ajaks 2, APOEL 1.

Grupa G

Sporting - Čelzi 0:1 (Matić 34)Šalke - Maribor 1:1 (Huntelar 56 - Bohar 37)

Tabela: Čelzi 4, Šalke, Maribor 2, Sporting 1.

Grupa H

Šahtjor - Porto 2:2 (Aleks 52, Adrijano 86 - Martines (penal) 89, 90+4)BATE - Atletik B. 2:1 (Poljakov 19, Karnickij 41 - Aduric 45)

Tabela: Porto 4, BATE 3, Šahtjor 2, Atletik B. 1.

Bonus video: