Simeone: Utakmica sa Juventusom je finale za nas

0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2014. 16:16h

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone ocijenio je danas da je predstojeća utakmica sa Juventusom u Ligi šampiona "finale" i dodao da mnogo cijeni torinsku ekipu.

"Utakmica sa Juventusom je finale, kao što će biti i svaka sljedeća u Ligi šampiona. Juventus je ekipa koja uvijek dobro igra, koja se zalaže na terenu i protiv njih se uvijek teško osvajaju bodovi", rekao je Simeone, a prenosi španski mediji.

Atletiko Madrid će sjutra na stadionu Visente Kalderon dočekati Juventus u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona.

"Sjutra ćemo morati da igramo na visokom nivou, ukoliko želimo da kod kuće zadržimo tri boda. Imaćemo još jedan trening pred utakmicu i vidjeću ko će igrati... Imam veliki izbor igrača na raspolaganju, ali ko god da istrči na teren sjutra mora da pruži svoj maksimum", rekao je Simeone.

Atletiko je u prvom kolu Grupe A Lige šampiona poražen u Pireju od Olimpijakosa sa 2:3, dok je Juventus u Torinu pobijedio švedski Malme sa 2:0.

"Ne mislim da će se Juventus oslanjati na kontranapade... Imaju sjajnog (Karlosa) Tevesa, kao i (Fernanda) Ljorentea, koji se odlično vraćaju po loptu i prenose je na protivničku polovinu. Oni će biti velika opasnost po nas", kazao je Simeone.

S druge strane, fudbaler Juventusa Alvaro Morata ističe da njegova ekipa putuje u Madrid s namjerom da pobijedi.

"Biće veoma teško. Znamo da je Atletiko jedan od najjačih timova u Evropi u posljednjih nekoliko godina. Dobro igraju, ali mi idemo tamo da pobijedimo. Ove godine smo igrali veoma dobro i idemo na Visente Kalderon sa željom da pobijedimo", rekao je Moarata.

U drugoj utakmici Grupe A sastaće se Malme i Olimpijakos.

Obje utakmice počeće sjutra u 20.45.

Bonus video: