Jovetić spreman za Romu, PSŽ bez Ibre na Barsu

"Jovetić trenira normalno i biće u timu protiv Rome. Ovo je komplikovan meč za nas, pogotovo nakon što smo nesrećno izgubili od Bajerna. Ali, i da nismo poraženi u Minhenu, ova utakmica bi bila jednako bitna za nas", rekao je menažder Sitija Manuel Pelegrini.
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2014. 11:34h

Zlatan Ibrahimović napada Barselonu, glasio je naslov u francuskim medijima prije nekoliko dana vjerujući da će Šveđanin biti spreman za večerašnji okršaj Barse i Pari Sen Žermena u Parizu.

Ali, od toga nema ništa, na okršaj protiv bivšeg kluba, u kojem se baš i nije proslavio, Ibra će morati da sačeka - lider „svetaca” propustiće derbi grupe F zbog povrede pete, objavio je klub iz Grada svjetlosti.

Ibrahimović je zbog povrede propustio dva prethodna meča u prvenstvu, i vjerovalo se da će biti spreman za večeras. Ipak, u napad na Katalonce Loran Blan će morati bez najboljeg igrača.

Jednako interesantno bi trebalo da bude i u Mančesteru, u duelu Sitija i Rome, a u kombinaciji za tu utakmicu je i Stevan Jovetić.

Blan pod pritiskom

U Pari Sen Žermenu trenutno ima svega, mediji pišu o sukobu među igračima, kao i da je trener Blan pred otkazom. Navodno, Lućano Spaleti je već na putu za Pariz... Možda Blanova sudbina zavisi baš od večerašnje utakmice.

"Kada vodite ovakav tim pritisak uvijek postoji, jer se traže pobjede. Ne razmišljam o tome šta može da se desi sjutra, mislim samo na utakmicu i kako da je pripremim", rekao je Blan.

A priprema meča bez Ibrahimovića je svakako mnogo drugačija.

"Neće biti lako bez Ibre. Ali, i ranije smo u nekim važnim mečevima igrali bez njega, tako da su igrači spremni da nadoknade taj izostanak. Ovakve utakmice mora da pobijedi kolektiv, ne pojedinac, iako smo sa Ibrom mnogo opasniji", kazao je Blan.

PSŽ je u prvom kolu remizirao u Amsterdamu protiv Ajaksa, koji večeras igra protiv APOEL-a na Kipru.

Koliko je posao za francuskog šampiona težak protiv Barse govori to da Katalonci još nijesu primili gol ove sezone. Takođe, imaju jedan jedini remi, i to protiv Malage... Kako zaustaviti Lionela Mesija i Nejmara? To je pitanje svih pitanja za Blana, jer je tandem Barse učestvovao, što golovima što asistencijama, u 15 od 18 (83 odsto) golova u sezoni.

"PSŽ je najveći ispit za nas ove sezone. Zadovoljan sam kako funkcionišemo kao tim, jer imamo i dosta problema s povredama, ali lagao bih kada bih rekao da ne možemo bolje od ovoga. Znam da možemo da budemo još jači", rekao je trener Barselone Luis Enrike.

Je li Roma moćna i u Evropi?

Na „Etihadu” će se vjerovatno otkloniti dilema da li je Roma jednako kao u Seriji A moćna i u Ligi šampiona. Na startu je „vučica” počistila CSKA (5:1), a sada ide na Ostrvo da zavije u crno prvaka Engleske, jer bi se Siti u slučaju drugog poraza (nakon onog protiv Bajerna) teško oporavio...

"Sav pritisak je na Sitiju, to nam omogućava da uživamo u ovom meču. Spremni smo na sve izazove u Evropi, ali u ovom trenutku nemamo velike ambicije. Ipak, koristićemo svaku šansu koja nam se ukaže", skroman je trener Rome Rudi Garsija.

U tim Rome se vraća Huan Iturbe, i najavljen je u napadu sa Žervinjom i Franćeskom Totijem. Nedostaje Danijele de Rosi, s druge strane su van stroja Samir Nasri i Fernando.

"Jovetić trenira normalno i biće u timu protiv Rome. Ovo je komplikovan meč za nas, pogotovo nakon što smo nesrećno izgubili od Bajerna. Ali, i da nismo poraženi u Minhenu, ova utakmica bi bila jednako bitna za nas", rekao je menažder Sitija Manuel Pelegrini.

U istoj grupi, večeras od 18 časova Bajern gostuje CSKA, ali u Moskvi će izostati spektakl jer se meč igra bez prisustva publike. Rusi su kažnjeni zbog incidenata svojih navijača na rimskom „Olimpiku” u prvom kolu.

"Želimo da se suprotstavimo Bajernu, ali znamo koliki su nam dometi. Trenutno baš ne izgledamo kao tim koji ima balans na sredini terena, a odbrana je prilično ranjiva - istakao je trener „armejaca” Leonid Sluckij.

Parovi drugog kola:

Grupa E:

CSKA M. - Bajern (18) Mančester siti - Roma (20.45)

TABELA: Roma 3, Bajern 3, Mančester Siti 0, CSKA 0.

Grupa F:

PSŽ - Barselona (20.45) Apoel - Ajaks (20.45)

TABELA: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, Apoel 0.

Grupa G:

Sporting - Čelzi (20.45) Šalke - Maribor (20.45)

TABELA: Čelsi 1, Šalke 1, Maribor 1, Sporting 1.

Grupa H:

Šahtjor - Porto (20.45) BATE - Atletik B. (20.45)

TABELA: Porto 3, Atletik 1, Šahtjor 1, Bate 0.

Bonus video: