Debakl Intera, Sampdoriji gradski derbi

Stefan Savić je u 3. minutu sudijske nadoknade napustio teren obliven krvlju, ali niko nije ušao umjesto njega, jer je Montela već izvršio tri izmjene. Ostaje da se vidi da li je u pitanju nešto ozbiljnije...
0 komentar(a)
Inter, Foto: Beta-AP
Inter, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.09.2014. 20:52h

I mečevi 5. kola Serije A pokazali su koliko su milanski velikani daleko od vrha, ne samo evropskog, već i italijanskog fudbala.

Milan je protiv novog prvoligaša Ćezene u gostima igrao neriješeno (1:1), iako je gubio, ali i to je sjajan rezultat pri debaklu koji je doživio Inter na "Meaci" od Kaljarija - 4:1.

Protiv do ovog kola posljednjeplasiranog tima na tabeli Inter je bio kao razbijena banda u prvom poluvremenu, kada je i primio sva četiri pogotka.

Kod 3:1 je i Samir Handanović odbranio penal Kosuu, ali je već nekoliko sekundi kasnije Albin Ekdal kompletirao het-trik. Da stvar bude gora po milanskog velikana, Kaljari, koji s klupe vodi Zdenjek Zeman, pobijedio je prvi put na „Meaci” još od 1995. godine!

Inter je u 28. minuta, kod rezultata 1:1, ostao bez isključenog Juta Nagatoma (dva žuta u samo tri minuta), što možda objašnjava, ali ne opravdava katastrofalan poraz.

"Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja, jer sam precijenio fizičko stanje jednog broja igrača. Bilo je u timu nekoliko njih koji su igrali tri, četiri meča zaredom i vidjelo se da im fali svježine. Kaljari je, s druge strane, bio veoma jak na lopti, a mi bez ritma. Ostali smo s deset igrača, i iskusna ekipa bi sačekala, potrudila se da iskontroliše dešavanja na terenu, ne bi primila četiri pogotka za poluvrijeme. Ovaj poraz nije tragedija ako izvučemo pouke iz njega", rekao je trener Intera Valter Mazari.

Milan je golom Adila Ramija glavom nakon prekida već u 19. minutu anulirao rano vođstvo Ćezene (katastrofalna reakcija golmana Kristijana Abijatija), ali do kraja meča nije imao ni kvalitet, ni potrebnu dubinu u napadu za potpuni preokret.

Tako su "rosoneri" povezali i treći meč bez pobjede, nakon poraza od Juventusa i remija protiv Empolija.

Stefan Savić odigrao je cijeli meč u novom, trećem remiju Fiorentine u petom meču u Seriji A ove sezone, ovoga puta na gostovanju Torinu. Crnogorski reprezentativac je u 3. minutu sudijske nadoknade napustio teren obliven krvlju, ali niko nije ušao umjesto njega, jer je Vinćenco Montela već izvršio tri izmjene.

Poslije tri utakmice bez trijumfa, Napoli i Rafael Benites konačno mogu da budu malo mirniji. "Azuri" su slavili protiv Sasuola u Ređo Emiliji sa 1:0, a jedini gol je dao Hose Kaljehon poslije asistencije Gonsala Iguaina.

Sampdorija je u graskom derbiju pobijedila Đenovu u okršaju koji je ponudio spektakl, ali samo na tribinama u režiji navijača oba tima.

Iako na "Ferarisu" nije viđena praktično nijedna prava šansa, formalni gosti slave - strijelac jedinog gola je bio Manolo Gabjadini iz slobodnog udarca u 75. minutu, koji je više bio centaršut nego šut na gol "grifona".

Rezultati

Inter - Kaljari 1:4 (Osvaldo 18 - Sau 10, Ekdal 29, 35, 44)

Ćezena - Milan 1:1 (Sući 10 - Rami 19)

Kjevo - Empoli 1:1 (Međorini 50 - Pućareli 59)

Torino - Sampdorija 1:1 (Kvaljarela 62 - Babakar 78)

Sasuolo - Napoli 0:1 (Kaljehon 28)

Đenova - Sampdorija 0:1 (Gabjadini 75)

Ponedjeljak

Udineze - Parma (19)

Palermo - Lacio (21)

Subota

Roma - Verona 2:0

Atalanta - Juventus 0:3

Tabela

Bonus video: