Gazivoda skratio muke

„Da me je neko pitao prije utakmice prihvatio bih pobjedu od 1:0, ali ne na način na koji smo igrali i došli do nje”, kazao je trener Budućnosti Dragan Radojičić
80 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2014. 08:05h

Budućnost se mučila protiv Berana, toliko da je prava sreća što nije imao ko da je gleda - kapije stadiona pod Goricom zbog kazne FSCG bile su zatvorene.

Mučenje protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli, ekipe koja je u dosadašnjem toku sezone osvojila samo bod, prekinuo je rezervista Savo Gazivoda, koji je u 72. minutu ušao sa klupe i upisao prvi ovosezonski nastup, a 10 minuta prije kraja postigao zlata vrijedan gol.

„Da me je neko pitao prije utakmice prihvatio bih pobjedu od 1:0, ali ne na način na koji smo igrali i došli do nje”, kazao je trener Budućnosti Dragan Radojičić.

Konačan rezultat i vrijeme postignutog gola najbolje opisuju kako je igrala Budućnost protiv ekipe koja je primila 23 gola u dosadašnjih devet mečeva.

Šansi je, doduše, bilo, ali i pred golom Budućnosti. Ko zna šta bi se dešavalo u nastavku da je napadač Berana Poček u 41. minutu realizovao veliku priliku nakon sjajne asistencije Zejnilovića. Budućnost je spasao golman Agović.

Na drugoj strani, veliku šansu imao je Adrović u 23. minutu, ali je reagovao nonšalantno kada je bio sam ispred Radulovića. Pokušao je i Tomković glavom, pa Vujačić...

Kada Adrović i Vujačić u 60. minutu nisu realizovali vezane šanse poslije prodora Flavija, napadi Budućnosti pretvorili su se u stihiju. Bližio se kraj, nervoza je rasla kada je Gazivoda 10 minuta prije kraja šutem sa 20 metara, uz pomoć Adrovića (preskočio loptu i prevario golmana) pogodio sam ugao za 1:0...

Gosti nisu bili skroz pasivni u drugom dijelu, pokušaj Lutovca u 63. minutu sa centra umalo je iznenadio Adrovića.

Beranci su u nekoj vrsti tranzicije, nakon odlaska trenera Ratka Stevovića. Juče je u zapisniku stajalo ime Nova Cimbaljevića, ekipu je vodio Radoslav Bulić, a ekipu bi uskoro trebalo da preuzme Slavoljub Bubanja...

„Držali smo se do završnice, nismo izdržali, ali igra može da hrabri. Nadam se da ćemo uskoro osvajati bodove”, rekao je Bulić.

Budućnost - Berane 1:0 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelac: Gazivoda 79. Žuti kartoni: Simović (Budućnost), Nikolić, Tojošima, Đalović, Huremović (Berane).

Budućnost: Agović, Raspopović, Simović, Kopitović, Tomković, Vukčević (od 64. Kopitović), Hočko (od 46. Rogošić), Flavio, Raičević (od 72. Gazivoda), Adrović, Vujačić.

Berane: Radulović, Lutovac, Šabotić, Dulović, Nikolić, Poček, Zejnilović (od 80. Đukanović), Tojošima (od 62. Nerić), Vukićević, Tomović, Đalović (od 68. Huremović).

Bonus video: