Juve i Roma ne griješe

"Vučica" pobjedom proslavila 38. rođendan Franćesa Totija, "dama" golovima Tevesa i Morate osvojila Bergamo
0 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.09.2014. 20:53h

Sa po pet pobjeda, ukupno 19 datih i samo jednim primljenim golom, Juventus i Roma ulaze u međusobni okršaj (naredne nedjelje u Torinu) koji je u suštini jedina prava bitka za Skudeto ove sezone.

Juve je do novog trijumfa stigao u Bergamu, protiv uvijek neugodne Atalante - na kraju je bilo 3:0, a sve bi vjerovatno bilo drugačije da je domaćin u 59. minutu iskoristio penal.

Šut Hermana Denisa je tada odbranio Đanluiđi Bufon, a već u narednom napadu je Karlos Teves matirao loše postavljenog Sportijela i lansirao Juve ka novom trijumfu. Bio je klasični nokaut za domaćina, pa je do kraja primio još jedan gol (glavom je pogodio novajlija iz Real Madrida Alvaro Morata).

Apač je definitivno u paklenoj formi, postigao je prije toga pogodak i za 1:0, i sada je na brojci od šest golova u Seriji A u sezoni. Dao je i dva u Ligi šampiona.

I Roma je nastavila pobjedničku seriju, savladala je Veronu na "Olimpiku" sa 2:0, a trijumf će se pamtiti i kao najbolji rođendanski poklon legendi Franćesku Totiju.

Kapiten "vučice" je danas napunio 38 godina, ali nije bio na terenu u trenucima kada je Roma lomila otpor gostiju, već je mjesto prepustio Alesandru Florenciju, najzaslužnijem što su tri boda ostala u Vječnom gradu.

Florenci je ušao u igru u 67. minutu, a u 75. je konačno krunisao totalnu dominaciju Rome - šutirao je sa skoro 25 metara, a golman Verona Golini nije imao šansi...

Nakon toga je sve bilo lakše, pa su Rimljani u 86. preko Matije Destra (spektakularno je lobovao čuvara mreže rivala sa 40 metara) potpisali sigurni trijumf.

"Bili smo strpljivi, nismo žurili ni kada je izgledalo da će biti sve teže. Vrlo malo smo rizikovali, posebno sam zadovoljan odbranom", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Rezultati

Roma - Verona 2:0 (Florenci 75, Destro 86)

Atalanta - Juventus 0:3 (Teves 35, 59, Morata 83)

Nedjelja

Sasuolo - Napoli 12.30

Ćezena - Milan 15.00

Kjevo - Empoli 15.00

Inter - Kaljari 15.00

Torino - Fiorentina 15.00

Đenova - Sampdorija 20.45

Ponedjeljak

Udineze - Parma

Palermo - Lacio

Bonus video: