Barselona, Atletiko i Real nemilosrdni, rekord Mesija

0 komentar(a)
Mesi i Nejmar, Foto: Beta/AP
Mesi i Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.09.2014. 22:07h

Barselona je torpedovala Granadu 6:0, u šestom kolu Primere, zahvaljujući svojim najvećim zvijezdama, Mesiju i Nejmaru.

Brazilac je upisao het-trik, dok je Mesi sa dva gola prešao granicu od 400 postignutih golova u dresu katalonskog kluba kluba, i sada je na brojci od 401.

Mesi je u Barselonu došao kao omladinac 2004. godine, a za prvi tim zaigrao je četiri godine kasnije.

On je u maju ove godine je sa katalonskim klubom potpisao novi ugovor tako da će na Kamp Nuo ostati do 2018. godine. Argentinac je četiri puta osvojio trofej za najboljeg igrača svijeta, a sa Barselonom je šest puta osvojio titulu šampiona Španije i tri puta Ligu šampiona.

Što se utakmice tiče, mrežu Granade je "načeo" Nejmar golom u 26. minutu, pošto je poslije greške odbrane došao do lopte na tridesetak metara od gola, prošao po sredini i uz pomoć još jednog odbrambenog igrača gostiju savladao golmana.

Prednost Barselone je udvostručio Ivan Rakitić u 43. minutu. Mesi je centrirao sa desne strane, a Rakitić je bio najbolji u skoku.

U 45. minutu Nejmar je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, pošto je natrčao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu.

Mesi je prvi od dva gola postigao u 62. minutu. Dugu loptu je prihvao Dani Alveš na desnoj strani i iz prve je ubacio na drugu stativu gde je Mesi ostao sam i glavom je poslao u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Nejmar je postigao i svoj treći gol na meču kada je krunisao još jednu dobru akciju Barselone i asistenciju Mesija.

U 82. minutu Mesi je oduzeo loptu igračima Granade i solo akciju krunisao golom za pobjedu svoje ekipe od 6:0.

Barselona je posle šest odigranih utakmica prva na tabeli Primere sa 16 bodova, postigla je 17 golova, a nije primila nijedan. Poslije ovog kola Granada je osma sa osam bodova.

Real je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu, računajući i trijumf nad Bazelom u Ligi šampiona, a strijelce se ponovo upisao Kristijano Ronaldo - Madriđani su u gostima pobijedili Viljareal 2:0.

Kraljevski klub poveo je preko Luke Modrića u 32. minutu, pet minuta prije kraja prvog poluvremena konačan rezultat postavio je Kristijano Ronaldo.

Trener Real Karlo Anćeloti rekao je danas da je Karim Benzema i pored toga što nije postigao gol, odigrao glavnu ulogu u pobjedi njegovog tima.

"Ključ utakmice je bio drugi gol i Karim koji je imao važno meče, jer je namjestio gol Ronaldu. Njegov učinak je bio značajan, čak i ako nije postigao gol. Nekad igrate i bolje kada ne dajete golove. Dobro je što smo pobijedili u teškoj utakmici protiv tima koji je igrao dobro... Ali, mi smo ipak ti koji smo kontrolisali utakmicu", kazao je Anćeloti.

Ubjedljiv je bio i Atletiko Madrid, kod kuće protiv Sevilje sa 4:0, i zadržao korak sa vodećom Barselonom i probio se do drugog mjesta na tabeli.

"Jorgandžije" su cio posao praktično završile u prvom poluvremenu, kada su golovima Kokea i Ngueza stigle do visoke prednosti.

U nastavku meča domaćin je pogocima Garsije iz penala i Himenesa potvrdio da se neće tako lako odreći titule osvojene prošle sezone.

Navijači Mančester junajteda: Ronaldo, vrati se kući

Grupa navijača Mančester Junajted unajmila je avion koji je danas na početku utakmice između Viljareala i Real Madrida preletao stadion Madrigal, a za sobom vukao transparent na kom je pisalo "Vrati se kući, Ronaldo".

Ronaldo je 2009. godine poslije šest sezona u Junajtedu prešao u Real, a nedavno je izjavio da će se kad-tad vratiti u Mančester.

Najbolji fudbaler svijeta vezan je ugovorom za Real do kraja sezone 2017/18.

Grupa navijača Mančestera, poznata pod nazivom Junajted ril (United Reel), prošle sezone je takođe unajmila avion da bi poslala poruku tadašnjem treneru Dejvidu Mojsu da napusti klub zbog loših rezultata.

Mojs je ubrzo poslije toga podnio ostavku.

Rezultati

Viljareal - Real Madrid 0:2

Modrić 32, Ronaldo 40.

Barselona - Granada 6:0

Nejmar 26, 45, 66, Rakitić 43, Mesi 62, 82.

Atletiko Madrid - Sevilja 4:0

Koke 19, Nigues 42, Garsija (penal) 83, Himenes 90.

Levante - Rajo Valjekano 0:2

Baptistao 12, 33.

Atletik Bilbao - Eibar 0:0

Sjutra

Hetafe - Malaga

Deportivo - Almerija

Real Sosijedad - Valensija

Kordoba - Espanjol

Juče

Elće - Selta 0:1

Tabela: Barselona 16, Atletiko Madrid 14, Valensija 13, Sevilja 13, Selta 12, Real Madrid 12, itd.

Bonus video: