Ljesar: Cilj plasman u glavnu rundu

Crna Gora će biti domaćin turnira, koji će biti odigran od 13. do 18. januara 2015. godine
50 pregleda 0 komentar(a)
Futsal, Foto: FSCG
Futsal, Foto: FSCG
Ažurirano: 26.09.2014. 19:02h

Futsal reprezentacija Crne Gore u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraće u B grupi sa Finskom, Kiprom i Velsom, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

Crna Gora će biti domaćin turnira, koji će biti odigran od 13. do 18. januara 2015. godine.

Crna Gora će, ukoliko osvoji prvo mjesto u grupi ili bude najbolja drugoplasirana selekcija preliminarne runde kvalifikacija, izboriće plasman u glavnu rundu u kojoj bi se za nastup na šampionatu borili sa selekcijama Italije, Bjelorusije i Poljske.

Plasman na završni turnir koji se održava u Srbiji od 2. do 13. februara 2016. godine izboriće prvoplasirane selekcije iz sedam grupa glavne runde kvalifikacija, kao i pobjednici baraža u kojem će se naći sedam drugoplasiranih i najbolja trećeplasirana selekcija iz glavne runde kvalifikacija.

Selektor Sveto Ljesar kazao je da je crnogorska selekcija dobila grupu u kojoj će o plasmanu u narednu rundu kvalifikacija odlučivati jedan meč, protiv Finske.

"Smatram da Vels i Kipar ne predstavljaju prijetnju za nas i Fince pa zbog toga vjerujem da će se sve dileme oko osvajača prvog mjesta riješiti u našem duelu. Cilj nam je da na turniru koji će se održati kod nas izborimo plasman u glavnu rundu kvalifikacija, u kojoj bi imali veoma težak posao u duelima sa selekcijama Italije, Bjelorusije i Poljske", rekao je Ljesar u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza.

On smatra da je organizacija kvalifikacionog turnira u Crnoj Gori najbolji način da se publika ponovo privuče na utakmice futsala.

"Organizacija turnira u Crnoj Gori je veoma dobar potez. Ranije je na futsal utakmice dolazio veliki broj ljudi, što sada nije slučaj. Na utakmicama koje su se ranije igrale u Podgorici i Nikšiću znalo je da prisustvuje nekoliko hiljada ljudi. Nažalost, to se u međuvremenu promijenilo i sada moramo raditi na promociji i popularizaciji futsala a organizacija kvalifikacionog turnira je odličan način da u tome i uspijemo", rekao je Ljesar.

Bonus video: