Dejli Miror piše da Junajted vraća Ronalda za 200 miliona funti

0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.09.2014. 09:06h

Kako piše Dejli Miror, Mančester Junajted je jedini spreman da izdvoji 200 miliona funti kako bi da na Old Traford vratio Kristijana Ronalda.

Isti list piše da su zbog te sume iz trke ispali Mančester siti, Čelzi i Pari Sen Žermen.

U tu sumu uračunata je otkupna klauzula od 60 miliona funti i nedjeljna plata od 380.000 funti.

List navodi da bi Junajted mogao da priušti sebi prvotimca Reala, posebno nakon potpisivanja novog ugovora sa proizvođačem sportske opreme Adidas koji stupa na snagu u ljeto 2015. godine.

Ipak, sve će zavisiti od ishoda ove sezone i rezultata tima Luja van Gala, koji za sada nisu obećavajući.

Ronaldo je često ponavljao da je najljepše godine u karijeri proveo u engleskom timu, gdje je odigrao 229 utakmica i postigao 118 golova.

On je dres engleskog kluba nosio od 2003. do 2009. godine i za to vrijeme osvojio tri titule Premijer lige, Ligu šampiona, FA kup, dva Liga kupa, Komjuniti šild i Svjetsko klupsko prvenstvo, nakon čega je prešao u Real za 94 miliona eura.

Ronaldo: Nije sada vrijeme za odmaranje

Inače, Ronaldo je izjavio da sada nije vrijeme za odmor, već da želi da na početku fudbalske sezone uđe u ritam i stekne samopouzdanje.

Portugalski reprezentativac imao je problema sa povredama na kraju prošle sezone, kao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Ove sezone je u četiri utakmice postigao devet golova, od čega je u pretposlednjem meču dao tri gola, a u posljednjem četiri.

Mediji i navijači su iskazali svoje mišljenje da bi sada trebalo da preskoči neku utakmicu i odmori se.

"Na početku smo sezone i želim da igram da bih stekao samopouzdanje i ritam. Kada prave utakmice dođu, onda ću se odmoriti i biti u rotaciji, ali sada nije trenutak za to. Želim da nastavim da napredujem", rekao je Ronaldo.

Evropski šampion u subotu igra u gostima protiv Viljareala.

"Dobro se osjećam, nemam nikakvih bolova. Napredujem i dalje, imam još prostora za napredak i želim da nastavim ovako. Fizički mogu da budem još bolji. Stvarno sam vrijedno trenirao tokom pauze jer nisam imao dobru predsezonu, ali sada imam samopouzdanja i nemam bolova", rekao je Ronaldo.

Kristijano Ronaldo je sa devet golova ubjedljivo prvi strijelac Primere trenutno, pošto trojica igrača poslije njega imaju po četiri.

Bonus video: