Crna Gora domaćin MiniEura 2014.

"Nadamo se da će Crna Gora biti sjajan domaćin i da će svaki naš član biti ponosan na ono što će se desiti u narednom periodu"
0 komentar(a)
MiniEuro, Foto: Minifootball.me
MiniEuro, Foto: Minifootball.me
Ažurirano: 25.09.2014. 14:47h

Crna Gora i Herceg Novi u periodu od 26. do 30. novembra 2014. biće domaćini MiniEura, evropskog prvenstva u mini fudbalu, odlučeno je od strane članova EMF-a, evropske minifudbal federacije.

U finalnoj rundi Herceg Novi je nakon tajnog glasanja dobio veću podršku od predstavnika Hrvatske, Koprivnice.

U prvoj rundi glasanja, uprkos odličnim prezentacijama i sjajnim uslovima, otpali su favoriti za dobijanje organizacije Bratislava (Slovačka) i Torino (Italija).

Udruženje MiniFudbal Crna Gora tako je nakon tri godine rada potpuno uvaženo od strane EMF-a, kako zbog uspjeha na terenu, tako i van njega.

"Nakon organizovanja Rekreativne lige, Udruženje je uspijelo da na najbolji način ogranizuje odlazak na MiniEuro u Moldaviji i Grčkoj. Plasman na drugo, odnosno osmo mjesto kao i organizacija Minifudbal lige u Crnoj Gori u prethodne dvije godine, dokazali su požrtvovan rad svih ljudi koji su vezani za naše Udruženje. Treba istaći da je pred nama i vjerovatno najuspešnija liga na ovim prostorima koja će brojati rekordan broj učesnika", rekao je predsjednik Udruženja MiniFidbal Crna Gora Nebojša Kraljević.

On se zahvalio saradnicima iz Herceg Novog Igoru Božoviću i Nedžadu Šukurici, koji su uspjeli u saradnji sa lokalnom samoupravom i institutom "Dr Simo Milošević" da obezbijede uslove za kandidaturu.

"Nadamo se da će Crna Gora biti sjajan domaćin i da će svaki naš član biti ponosan na ono što će se desiti u narednom periodu. Pozivamo još jednom sve pravne i finansijske subjekte, sponzore, turističke organizacije Herceg Novog i Crne Gore, državu, da stanu iza ovog velikog projekta, da zajedničkim radom napravimo da iz naše zemlje ode što bolja slika i što bolji utisak. Od ovog momenta svi ćemo se maksimalno založiti da Herceg Novi, odnosno Crna Gora budu ponosni na našu malu minifudbal zajednicu", rekao je Kraljević.

Bonus video: