Tužilac pozvao igrače na saslušanje zbog korupcije

0 komentar(a)
Korupcija, Foto: Ilustracija
Korupcija, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 25.09.2014. 14:20h

Državni tužilac Španije pozvao je danas fudbalere na saslušanje zbog mogućeg namještanja utakmice Levante - Saragosa iz 2011. godine.

Tužilac je u saopštenju objavio da je "počeo proceduru za istragu namještanja utakmice i pozvao na saslušanje igrače" meča iz 3. oktobra.

Ta utakmica bila je posljednja u sezoni 2010/11. Saragosa je pobijedila sa 2:1 zahvaljujući sadašnjem kapitenu Gabiju Fernandesu koji je tada postigao oba gola. Ekipa je tim trijumfom obezbijedila opstanak u ligi.

Predsjednik španske lige Havijer Tebas uključio je u junu 2013. godine utakmicu Levante - Saragosa na spisak od devet mečeva koje liga istražuje zbog mogućeg namještanja.

Saragosa je saopštila da "nema nikakva saznanja o bilo kakvim okolnostima vezanim za istragu", ali i da će sarađivati sa svakim zahtjevom tužilaštva.

Portparol Levantea odbio je da komentariše slučaj.

Ovo je druga utakmica Levantea koja je posljednjih godina bila osumnjičena za namještanje. Maja 2013. godine, Španska liga otvorila je posebnu istragu zbog pobjede Deportiva iz Korunje od 4:0 mjesec dana prije toga.

Ako tužilac pronađe dokaze za namještanje, osumnjičeni će krivično odgovarati. U Španiji se korupcija u fudbalu kažnjava krivično, tako da igrači mogu da idu u zatvor, a klub da bude suspendovan iz takmičenja.

Levante je i dalje u prvoj ligi. Saragosa je 2013. ispala u Segundu i tamo se nalazi i dalje.

Bonus video: