Real siguran protiv Elćea, četiri gola Ronalda

CR7 je tako stigao do brojke od devet golova u Primeri ove sezone, a ukupno je tri (uključujući dva večeras) postigao iz penala
1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2014. 22:05h

Real je izgleda uhvatio pravi ritam, baš kao i Kristijano Ronaldo.

Madriđani su na svom terenu savladali Elće (5:1), uz čak četiri gola Portugalca, i to samo četiri dana pošto je zablistao het-trikom u Galiciji protiv Deportiva.

CR7 je tako stigao do brojke od devet pogodaka ove sezone, a ukupno je tri (uključujući dva sinoć) postigao iz penala.

Real je gubio (pogodak Albakara u 15. minutu), ali se brzo vratio i deklasirao protivnika. Prvo je Garet Bejl pogodio glavom poslije centaršuta Hamesa Rodrigesa, potom je Ronaldo sa bijele tačke prvo preokrenuo (sudija izmislio penal zbog navodnog faula nad Marselom), a odmah nakon toga glavom donio dva gola prednosti domaćinu.

Portugalski majstor je u drugom poluvremenu iz penala (ovog puta opravdano dosuđenog), onda i iz kontranapada postavio konačan rezultat, pa je Real u tri meča dao čak 18 golova (Bazel, Deportivo, Elće)...

"Nije mi prvi put da postignem četiri gola i osjećaj je odličan. Ali, ovakve rezultate pravi ekipa, ne pojedinac, i hvala saigračima što su mi pomogli da dođem do ovakvog učinka. Loptu poklanjam svom sinu", rekao je Ronaldo.

Prvi put je na golu Reala u zvaničnim mečevima stajao Kejlor Navas, a u startnoj postavi nije bilo ni Karima Benzeme niti Havijera Ernandesa.

Ćićarito je ušao u finišu, a Francuz je meč odgledao s klupe.

Rezultat

Real M. - Elće 5:1 (Bejl 20, Ronaldo 28 (penal), 32, 80 (penal), 90+2 - Albakar (penal) 15)

Selta - Deportivo 2:1 (Nolito 4, Larivej 72 - Kuenka 55)

Srijeda: Almerija - Atletiko, Eibar - Elće, Rajo - Atletik Bilbao, Granada - Levante, Malaga - Barselona, Sevilja - Sosijedad.

Četvrtak: Espanjol - Hetafe, Valensija - Kordoba.

Bonus video: