Vašar u Danskoj: Mole drugoligaške fudbalere da dođu i spriječe bruku

Čelnici Fudbalskog saveza Danske (DBU) su u agoniji, a mediji javljaju da na "koljenima mole fudbalere iz drugoligaških klubova da dođu u Slovačku i spriječe nacionalnu bruku"
0 komentar(a)
danska, Foto: Reuters
danska, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2018. 15:04h

Danski fudbalski vašar se nastavlja - bojkot reprezentativaca, prerastao je u opšti bojkot nacionalnog tima.

Nakon što su najbolji igrači odbili da se pojave na pripreme nacionalnog tima i da igraju mečeve sa Slovačkom i Velsom, zbog neslaganja oko komercijalnih ugovora, a selektor Age Harejde odlučio da ostane u Norveškoj, poziv za reprezentaciju odbili su i fudbaleri iz prvoligaških klubova.

Oni su prhvatili poziv sindikata fudbalera Danske da se solidarišu sa fudbalerima koji igraju u inostranstvu.

Čelnici Fudbalskog saveza Danske (DBU) su u agoniji, a mediji javljaju da na "koljenima mole fudbalere iz drugoligaških klubova da dođu u Slovačku i spriječe nacionalnu bruku".

Problem je nastao zato što je sponzor i službeni dobavljač opreme danske selekcije kompanija "Hummel", koji u promotivnim kampanjama želi da iskoristi reprezentativce, od kojih, međutim, mnogi imaju ugovore sa drugim proizvođačima sportske opreme.

Iz Fudbalskog saveza Slovačke je saopšteno da su dobili uvjeravanja da će se prijateljska utakmica, koja je zakazana za srijedu, odigrati.

Danska počinje takmičenje u Ligi nacija utakmicom sa Velsom.

Bonus video: