Cetinjani se oštre za Rudar

1 komentar(a)
Fudbaleri Lovćena, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fudbaleri Lovćena, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.09.2014. 12:51h

Prošle sezone je do pretposljednjeg kola bio u igri za titulu, ali u direktnom obračunu za pehar nije imao sreće da sa igračem manje savlada Sutjesku u Nikšiću i potom sve riješi na svom terenu. Zbog odličnih igara u proljećnjoj polusezoni, kao i činjenice da je tim ostao na okupu, očekivalo se da će Lovćen ove godine biti jedan od najozbiljnijih kandidata u šampionskoj trci.

Ali, fudbaleri Mojaša Radonjića su očajno počeli sezonu i sa tri poraza na startu dozvolili rivalima da odmaknu. To kao da je probudilo Cetinjane, koji su se vratili na pravi kolosijek u derbiju protiv Budućnosti, slavili sa 3:2 i potom upisali tri trijumfa i remi. Posljednja žrtva „crvenih” bio je Grbalj, kojem je na Obilića poljani presudio gol Marka Đurovića u 75. minutu.

Time je Lovćen preuzeo 5. mjesto na tabeli i najavio da se neće tako lako odreći visokih ambicija...

"Ovo je veoma važna pobjeda za nas, protiv neugodnog protivnika, i to na veoma teškom terenu. Tri boda su veoma važna za naš pohod ka vrhu tabele, gdje po mom mišljenju i pripadamo. U svakom segmentu fudbalske igre smo nadigrali ekipu Grblja i zasluženo slavili. Stvari, napokon, dolaze na svoje mjesto", rekao je mladi defanzivac Ilija Martinović za klupski sajt.

Tim iz crnogorske prijestonice kasni osam bodova za liderom Rudarom, ali bi to moglo da se promijeni u subotu, jer će se ta dva tima sudariti u Pljevljima. Pozicija na tabeli favorizuje domaće, ali posljednji međusobni dueli idu u prilog Cetinjanima, koji su vezali četiri pobjede protiv „rudara” (tri u Pljevljima).

"Usredsređeni smo i pripremamo se za naredni meč. Rudar je do sada najviše pokazao, lider je, ali pokušaćemo da ga nadigramo. Vjerujem u svoje saigrače i nadam se da ćemo u Pljevljima upisati još jedan trijumf", zaključio je Martinović.

Bonus video: