Benites u problemu, duel s Palermom presudan

Španac na startu ove sezone nema dobre rezultate - eliminisan je iz Lige šampiona, upisao je već dva poraza u prva tri kola u Seriji A...
0 komentar(a)
Rafael Benites, Foto: Beta/AP
Rafael Benites, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2014. 17:09h

U Napulju je trenutno opšte rasulo, navijači okreću leđa gazdi Aureliju de Laurentisu, ni podrška igračima više nije onako vrela kao po tradiciji, a tlo pod nogama gubi i trener Rafael Benites, prenose italijanski mediji.

Španac na startu ove sezone nema dobre rezultate - eliminisan je iz Lige šampiona, upisao je već dva poraza u prva tri kola u Seriji A...

Sve to je premalo za apetite Napolitanaca, imaju najslabiji start u posljednjih pet godina, zato novinari s Apenina ističu da De Laurentis ozbiljno razmišlja da smijeni Benitesa i da je za bivšeg trenera Intera, Liverpula i Valensije presudan duel u srijedu protiv Palerma kod kuće.

U slučaju neuspjeha, Rafa može da pakuje kofere, ako trijumfuje makar bi kupio vrijeme kod fimskog magnata na čelu kluba.

Da je situacija ozbiljna vidjelo se sinoć nakon poraza "azura" od Udinezea kada je klub zabranio igračima da daju izjave, nije se oglašavao ni Benites, a čak je izostala i uobičajena De Laurentisova poruka putem Tvitera.

Benites je, navodno, izgubio autoritet u svlačionici, pominje se i sukob sa Gonsalom Iguainom, i to je, reklo bi se, već viđen scenario, jer je slične probleme španski trener imao i u Interu 2010. (o lošoj atmosferi u svlačionici su pričali Marko Materaci i Dejan Stanković)...

U ovom trenutku se kao jedini kandidat da zamijeni Benitesa pominje Roberto Manćini, koji od kada je ljetos otišao iz Galatasaraja samo čeka pravi poziv.

"Kalćomerkato" javlja da su De Laurentis i Manćini već razgovarali prošle sedmice prije meča protiv Sparte iz Praga u Ligi Evrope i da su ostavili prostor za saradnju.

Manćini, međutim, ne dolazi tamo gdje nema novca, pa je pitanje da li je De Laurentis raspoložen da ponudi italijanskom treneru platu od minimum četiri miliona eura, po čemu bi bio najplaćeniji u Seriji A.

Popularni Manćo takođe ima i alternativu da se oproba u reprezentativnom poslu, jer je istovremeno u pregovorima sa Fudbalskim savezom Portugala, koji traži selektora poslije ostavke Paula Benta.

Bonus video: