Lampard zaustavio svoj Čelzi

Frank Lampard je ušao u igru u 78. minutu, a u 85. je fenomenalnom reakcijom donio bod Sitiju u velikom derbiju 5. kola Premijer lige.
0 komentar(a)
Frank Lampard, Foto: Reuters
Frank Lampard, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2014. 17:10h

Čelzi je imao sve u Mančesteru - gol prednosti, igrača više, ali nije imao svoju legendu u timu.

I baš mu je ona otela pobjedu - Frank Lampard je ušao u igru u 78. minutu, a u 85. je fenomenalnom reakcijom donio bod Sitiju u velikom derbiju 5. kola Premijer lige.

Takav epilog je vjerovatno najpravedniji, jer Čelzi nije uradio ništa do 66. minuta, kada je drugi žuti karton dobio Pablo Sabaleta.

Tim Žozea Murinja je tek tada odustao od igre na bod, ali je gol dao na čudan način - iz kontre nakon kornera "građana", koji nisu stigli da faulom prekinu akciju Čelzija, krunisanu pogotkom Andrea Širlea.

Na scenu je tada stupio Lampard i dodao Čelzi listi klubova kojima je dao gol u Premijer ligi. Sada ih ima 39...

Mančester junajtedu ne pomaže ništa, ni jedan od najboljih napadačkih kvarteta, ni klasa Anhela di Marije...

Sporna je defanziva, vidjelo se to i u Lesteru, gdje je "đavolima" bilo nedovoljno i to što su dva puta vodili sa dva gola razlike (2:0 i 3:1).

Na kraju je bilo čak 5:3 za domaćina, pa je Luj van Gal mogao da se uvjeri da dovođenjem igrača ekstra klase u napadu nije promijenio mnogo, sem što su utakmice Junajteda odjednom postale spektakularne za gledanje.

Robin van Persi i Anhel di Marija (prekrasan gol lob udarcem) donijeli su prednost Junajtedu do 16. minuta, ali je Leonardo Uloa odmah smanjio.

U nastavku, Ander Erera je petom poslije šuta Di Marije povisio na 3:1 i činilo se da bodovi idu u Mančester.

Ali, ne, Lester je za 22 minuta dao čak četiri gola i potopio Junajted.

Možda su "lisice" imale i sudijsku podršku (prestrog je bio penal za 3:2), ali Junajted ne može da se vadi na arbitra Marka Klatenburga.

Junak domaćina je Džejmi Vordi, koji je iznudio dva penala, postigao gol za 4:3 i upisao asistenciju, a ovaj meč će pamtiti i Esteban Kambijaso - vezista Lestera je postigao gol za 3:3 u prvom meču kao starter u dresu novog kluba.

"Kako je moguće ispustiti ovakvu utakmicu? Dozvolili smo to suviše lako, iako smo vidjeli u prethodnim mečevima da Lester ima karakter i da uvijek ide da postigne gol. Kada vodite sa 3:1, morate da čuvate posjed, da umirite igru, a mi to nismo uradili i kažnjeni smo", rekao je Van Gal i stao u odbranu četvorke u posljednje linije.

"Nisu ovo slabosti odbrane, već kompletne defanzivne organizacije. Pogrešno smo birali kada da dodamo loptu, a kada da otklonimo opasnost i pošaljemo je na polovinu protivnika", dodao je Holanđanin.

VBA je bio bolji od Totenhema u Londonu golom Morisona u 74. minutu.

Everton je na "Gudisonu" neočekivano poražen od Kristal Palasa (2:3).

Rezultati

Lester - Mančester j. 5:3 (Uloa 17, 83 (penal), Nadžent 62 (penal), Kambijaso 64, Vordi 79 - Van Persi 13, Di Marija 16, Erera 57)

Totenhem - VBA 0:1 (Morison 74)

Mančester siti - Čelzi 1:1 (Lampard 85 - Širle 41)

Everton - Kristal Palas 2:3 (Lukaku 9, Bejns (penal) 83 - Jedinak (penal) 30, Kempbel 54, Bolasi 69)

Subota

KPR - Stouk 2:2

Aston Vila - Arsenal 0:3

Barnli - Sanderlend 0:0

Njukasl - Hal 2:2

Svonsi - Sautempton 2:2

Vest Hem - Liverpul 3:1

Tabela

Bonus video: