Dajk: Dobio sam šest satova

Posljednji sat je dobio nedavno, kada je Engleska gostovala Švajcarskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine
0 komentar(a)
Greg Dajk, Foto: Www1.skysports.com
Greg Dajk, Foto: Www1.skysports.com
Ažurirano: 21.09.2014. 12:47h

Predsjednik FA Engleske Greg Dajk (63) otkrio je novinarima da je dobio šest satova od kada je jula 2013. godine došao na tu funkciju.

Ova izjava se nadovezala na kontroverzu sa satovima koje je Brazilska fudbalska konfederacija tokom Svjetskog prvenstva poklonila predstavnicima Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Svaki od satova bio je vrijedan 25.000 eura.

"Dobio sam šest satova od kada sam predsjednik FA, ali ne nosim nijedan od njih. Ne sviđa mi se kultura davanja poklona u fudbalu”, rekao je Dajk za BBC.

Posljednji sat je dobio nedavno, kada je Engleska gostovala Švajcarskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Međutim, nije htio da kaže od koga je bio poklon, kao ni gdje je dobio ostale satove.

"Gdje god da krenete, kada god igrate neke utakmice, dobijate poklon. Većinom su u pitanju neke sitnice. Ako, međutim, dobijete poklon od 25.000 eura, onda to nije uredu. Mi nećemo biti dio te kluture. Nećemo nikome davati poklone, ali ih nećemo ni uzimati”.

Etička komisija FIFA preporučila je prošle nedelje svojim članovima da vrate satove koje su dobili kao poklon od Brazilske fudbalske konfederacije (CBF).

Etička komisija je saopštila da je uzimanje poklona kršenje moralnog kodeksa FIFA.

„Mislim da će poslije ovoga, mnogi morati da se potrude da povrate povjerenje koje su imali do prije nekoliko godina”, zaključio je Dajk.

Bonus video: