Teves presudio Milanu, Alegrijeva slatka osveta Super Pipu

U Milanu je šampionu dovoljan bio pogodak Karlosa Tevesa u 70. minutu
0 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.09.2014. 20:58h

Milanu neviđena euforija pred duel s Juventusom nije pomogla, "stara dama" je previše ozbiljna da bi pala pred pritiskom - aktuelni šampion je golom Karlosa Tevesa u 70. minutu utišao „San Siro” i riješio najveći italijanski derbi.

Bila je to ujedna i slatka osveta Masimilijana Alegrija Filipu Inzagiju, nakon što su imali otvoreni rat iz perioda kada je popularni Maks vodio Milan, a ovaj njegovu Primaveru.

Tako je Juve upisao i treći trijumf u Seriji A, opet bez primljenog gola, a „rosoneri” morali da se suoče s prvim porazom u sezoni, nakon što su u velikom stilu savladali Lacio (3:1) i Parmu (5:4).

Reklo bi se da je Juve taman za gol bolji tim, a Milanova nemoć je bila vidljiva tek onog trenutka kada je protivnik dao gol, pa su u nekoliko kontranapada Teves, Pol Pogba i Štefan Lihtštajner mogli i da povećaju prednost.

U Milanu je opet, od početka do kraja, sve zavisilo od pojedinačnih akcija Žeremija Meneza, a Inzagiju nije pomogao ni debitantski nastup Fernanda Toresa, koji je ušao u 76. minutu.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, Milan nas praktično nije ugrozio i zaslužili smo trijumf. Znali smo da će biti teško, jer je domaćin upisao dvije pobjede na startu i njegov motiv je bio ogroman, ali smo pokazali veliku mentalnu snagu. Srećan sam ulogom koju imam, želim da mnogo više učestvujem u kreiranju akcija. Slavlje s cuclom u ustima? Golove uvijek posvećujem svom sinu", rekao je Teves.

A gol Apača je zaista bio spektakularan - nakon što je odigrao dupli pas s Pogbom (Francuz je majstorski zagradio Andreu Polija, a onda asistirao), Argentinac je bez problema matirao Kristijana Abijatija.

Rezultati

Milan - Juventus 0:1 (Teves 70)

Ćezena - Empoli 2:2 (Marilungo 30, Defrel 32 - Tavano (penal) 55, Rugani 72)

Nedjelja: Kjevo - Parma (12.30), Roma - Kaljari, Đenova - Lacio, Sasuolo - Sampdorija (15), Atalanta - Fiorentina, Udineze - Napoli (18), Palermo - Inter, Torino - Verona (20.45).

Bonus video: