Murinjo: Vjerujem da će Lampard jednog dana vratiti u Čelzi

0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2014. 09:51h

Sjutrašnji veliki derbi Premijer lige između Mančester sitija i Čelzija biće poseban za Frenka Lamparda, bivšeg dugogodišnjeg igrača "plavaca", koji trenutno nosi dres Sitija.

Lampard je ljetos napustio Čelzi nakon 15 provedenih godina u klubu i prešao u Njujork, ali je zbog pauze u MLS ligi odlučio da narednih šest mjeseci odigra na pozajmici u Mančester sitiju.

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je danas da vjeruje da će Lampard jednog dana vratiti u londonski klub, ali i dodao da bi mogao da bude uspješan i u trenerskoj karijeri.

"Klub mu je predložio da može da se vrati kada god bude poželio, a to su bile riječi predsjednika Romana Abramoviča. Vjerujem da još nije promijenio mišljenje, iako je prešao u Siti. To je normalan period u karijeri, odabrao je da pređe u Njujork, pa u Siti i ima puno pravo na to. Njegovo mjesto u istoriji Čelzija je nedodirljivo i vjerujem da će se jednog dana vratiti, možda i kao trener, mislim da bi bio uspješan", rekao je Murinjo novinarima uoči meča sa "građanima".

Lampard je za "plavce" odigrao 648 utakmica i postigao 211 golova, a osvojio je tri titule Premijer lige, Ligu šampiona, četiri FA kupa, dva Liga kupa, dva Komjuniti šilda i Ligu Evrope.

Utakmica između Sitija i Čelzija igra se sjutra od 17 sati na Etihadu.

"Mislim da Siti isti tim kao prošle sezone, dok smo mi mnogo napredovali. Dobro smo se pojačali, ali i mi imao dosta mana, ali ćemo ih ispraviti. Nisam zadovoljan trenutnim igrama, želimo još bolje i želim da sve bude perfektno. Moramo još dosta da radimo", zaključio je Portugalac.

Bonus video: