Šampion jači i od tradicije

Izabranici Mila Tomića znalački su osvojili cijeli plijen protiv „ljutog” rivala i novim uspjehom uhvatili korak za Rudarom
3 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.09.2014. 09:26h

Fudbalerima Sutjeske jesenja gostovanja i te kako prijaju - nakon Lovćena i Mladosti, aktuelni šampion savladao je Budućnost, još jednog pretendenta za visok plasman.

Izabranici Mila Tomića znalački su osvojili cijeli plijen protiv „ljutog” rivala i novim uspjehom uhvatili korak za Rudarom, što jasno govori da su nikšićki i pljevaljski prvoligaš najozbiljniji kanditati za naslov najboljeg tima u državi.

Naravno, sve je počelo kako se poželjeti može za Sutjesku - relativno rano Vladimir Jovović najavio je da Nikšićani, napokon, imaju i snage i volje da osvoje prva tri boda od sticanja crnogorske nezavisnosti pod Goricom.

"Veoma smo zadovoljni ostvarenim protiv Budućnosti. Vjerovali smo od prvog minuta da možemo upisati tri boda. Budućnost je ozbiljan protivnik, međutim, još jednom smo dokazali da odlično igramo derbi mečeve. Jako je važno što smo postigli prvi gol, ali isto tako ne smijemo sebi dopustiti da nas rival kazni onda kada se to najmanje očekuje. Ipak, reakcija nakon poluvremena bila je na nivou, o čemu svjedoči konačan rezultat. Nije mala stvar savladati Budućnost, jer će malo ko osvajati bodove pod Goricom. Mogu reći da smo se za neke propuste iskupili, uspjeh moramo arhivirati i odmah se okrenuti obavezama koje slijede", rekao je Goran Vujović, strijelac odlučujućeg gola u glavnom gradu.

A osim što je odlučio derbi i srušio tradiciju, napadač Sutjeske na meču protiv Budućnosti postigao je svoj osmi prvenstveni gol, dovoljno da se izdvoji na čelu liste strijelaca domaćeg šampionata.

"Ne bih posebno izdvajao svoje golove. Fudbal je kolektivna igra, iz koje uvijek iskoči neki pojedinac. Ovaj put sam to bio ja, naredni će biti neko drugi. Nadam se da ćemo nastaviti da pobjeđujemo. Samo uspjesima možemo odbraniti poziciju koja je u prethodne dvije sezone bila misaona imenica za naše protivnike. Za nas je Budućnost prošlost. Sve je podređeno našem narednom rivalu - Bokelju. Očekujem da ćemo kraj Bistrice igrati sve bolje i bolje. To moramo dokazati protiv novajlije u prvoligaškom društvu", zaključio je Vujović.

Bonus video: