Savićević: Skudeto se osvaja odbranom

7 komentar(a)
Savićević, Foto: Savo Prelević
Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.09.2014. 07:27h

Nekadašnji as Milana Dejan Savićević podsjeća da je Milan važne uspjehe u istoriji postigao "zahvaljujući jakoj odbrani".

"Seriju A osvajaju ekipe koje primaju najmanje golova", rekao je Savićević za TV Milan.

"Ove sezone napad Milana će postići puno golova, i ako bude imao uravnoteženu odbranu ostvariće velike rezultate", dodao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević očekuje interesantnu sezonu u Seriji A, kao i subotnji derbi između Milana i Juventusa.

"To će biti teška utakmica, ali ne vjerujem da će se ekipe puno otvarati, već će čekati grešku rivala", smatra fudbalski "Genije".

Savićević hvali i novog trenera Milana Pipa Inzagija.

"Vidio sam njegove dobre rezultate u vođenju mlađih kategorija Milana. Počeo je dobro i u prvom timu, ali će sada biti u fokusu svih", ističe Savićević.

Jedini crnogorski fudbaler sa dvije osvojene Lige šampiona (sa Crvenom zvezdom 1991. i Milanom 1994. godine) se nada da će Milan imati i podršku navijača.

"Uz podršku navijača nadam se i da Milan može da uradi nešto više u ovo sezoni. Juventus je osvojio tri uzastopna Skudeta, pa Milan treba da bude gladan uspjeha, što bi moglo da donese prevagu".

Nekadašnji fudbalski virtuoz posebno cijeni fudbalske kvalitet francuskog internacionalca u redovima Milana, Žeremija Meneza.

"U Romi i Pari Sen Žermenu je Menez dobro igrao. I u Milanu pokazuje velike fudbalske kvalitete, ali me to ne iznenađuje jer od njega očekujem velike stvari. Milan je napravio dobar posao što ga je doveo, u Parmi je pokazao potez velikog igrača", ističe Savićević, i dodaje da puno očekuje i od Stefana El Šaravija:

"Prošle sezone je imao problema sa povredama što ga je usporilo u napretku, ali on je budućnost Milana i nadam se da će klub moći da ga sačeka. Vjerujem da će postizati golove kao prije dvije godine", zaključio je Savićević priču o bivšem klubu.

Bonus video: