Luk Šo o "mračnim danima": Umalo sam izgubio nogu

Engleski bek se uspješno vratio u tim Žozea Murinja i nacionalni tim, ali sjećanja na težak period u karijeri su i dalje tu
0 komentar(a)
Luk Šo, Foto: Reuters
Luk Šo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2018. 07:53h

Bek Mančester junajteda Luk Šo otkrio je da je umalo izgubio desnu nogu nakon dvostrukog preloma u meču Lige šampiona protiv PSV-a 2015. godine.

Engleski reprezentativac priznaje da je bilo "mračnih dana" tokom dugog perioda oporavka, kada je razmišljao da okonča karijeru, kao i da su mu porodica i prijatelji pomogli da se usresredi na oporavak.

Šo se uspješno vratio u tim Žozea Murinja i nacionalni tim, ali sjećanja na težak period u karijeri i dalje su tu.

"Lagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao da završim karijeru, ali imam mnogo dobrih prijatelja i porodicu koja mi je pomogla da se izborim sa problemom. Umalo sam izgubio nogu, bio sam zapravo vrlo blizu tome, što mi je doktor priznao tek šest mjeseci kasnije. Naravno, čak i da sam bio svjestan rizika ranije, opet bih pokušao da se vratim", kazao je Šo.

"Želim da igram fudbal na najvišem nivou, da osvajam trofeje, to je moja motivacija i želim da me ljudi smatraju jednim od najboljih bekova na svijetu".

Opisao je i kako je zapravo umalo došlo do toga da mu noga bude amputirana:

"U to vrijeme, mislili su da me pošalju u Englesku avionom iz Ajndhovena i da sam tada došao, vjerovatno bih izgubio nogu zbog ugrušaka i drugih komplikacija sa nogom. Imam, iako ne želim puno o tome da pričam, dva ožiljka sa strane, na mjestu gdje su morali da izvade sve što je stvaralo ozbiljne probleme".

Ipak, kako kaže, danas o tome ne brine puno i ističe da mu je noga jaka kao što je bila prije preloma.

Murinjo i selektor Engleske Garet Sautgejt više puta su dovodili u pitanje njegovu želju da se izbori sa izazovima na najvećoj sceni, a Šo priznaje da su kritike možda nekad i bile opravdane jer je sebi dozvoljavao da se opusti.

"Možda nekad nisam 'gurao' sebe, a onda sam shvatio da sam sada odrastao čovjek, a ne klinac. Sada sam ponovo u nacionalnom timu i moraću da istrpim sve kritike koje idu uz to".

Bonus video: