Remi Partizana, Dinamo raspucan, Vešoviću poništen regularan gol

Partizanu je u Beogradu samo gol falio da kruniše odličnu partiju protiv Totenhema (0:0), dok je Dinamo u Zagrebu razbio rumunsku Astru (5:1).
0 komentar(a)
Vladimir Volkov, Foto: Reuters
Vladimir Volkov, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2014. 21:15h

Dva giganta ex-YU fudbala su zadovoljila na otvaranju Lige Evrope - Partizanu je u Beogradu samo gol falio da kruniše odličnu partiju protiv Totenhema (0:0), dok je Dinamo u Zagrebu razbio rumunsku Astru (5:1).

Engleski tim je imao veliku šansu već u 2. minutu u Humskoj 1, kada je Hari Kej n pogodio prečku. Sve nakon toga je bilo u znaku "crno-bijelih", koji su imali nekoliko šansi, ali im je ua završnici nedostajao prvi strijelac, Danilovgrađanin Petar Škuletić, koji je kažnjen dva meča zbog crvenog kartona u revanšu sa Nefčijem.

"Modri" nisu imali tih problema, jer je Alžirac Sudani već do poluvremena kompletirao het-trik. Enrikeš je povisio na 4:0, Kitu smanjio na 4:1, da bi konačnih 5:1 postavio Ćorić u 92. minutu.

Danilo D'Ambrozio je u 71. minutu dao odličan gol protiv Dnjepra, pošto je probacio loptu kroz noge štopera Mazuha i golmana Bojka. To je bilo dovoljno da Inter slavi u Kijevu, jer se mreža Samira Handanovića nije tresla ni u petoj utakmici ove sezone.

Cirih, za koji je svih 90 minuta odigrao Ivan Kecojević, gubio je 2:0 na Kipru, izjednačio, ali je pobjedu Apolonu poklonio Koh autogolom u 87. minutu.

Dinamo Minsk je izgubio u Solunu od PAOK-a sa čak 6:1, a Nemanja Nikolić je savladao oba golmana - u 4. minutu je dao autogol, a u 80. je odlično zaobišao golmana Grka i dao počasni pogodak za Bjeloruse.

Lil Marka Baše je gubio kući od Krasnodara, ali je golom njegovog partnera iz odbrane, Simona Kjera, u 63. minutu stigao do boda.

Od crnogorskih reprezentativaca, radovao se samo Stefan Savić, koji za 90 minuta nije moraio da interveniše protiv Gengama (3:0).

Marko Vešović je u igru ušao u 66. minutu, a u 83. je dao gol za Rijeku, koji je trebalo da njegovom timu donese izjednačenje. Nažalost, nepravedno je poništen, jer je signaliziran nepostojeći ofsajd.

U njemu je, zapravo, bio samo Krstanović, koji nije uticao na igru, a Belgijanci su u 87. minutu povisili na 2:0 i otklonili sve dileme.

Everton je pokazao moć i u Evropi, pošto je na "Gudisonu" ponizio Volfsburg (4:1), koji je mrežu zatresao tek u 94. minutu, dok je Steaua u nastavku potopila Alborg. Na poluvremenu je bilo 0:0, na kraju čak 6:0.

Sparta iz Praga je vodila u Italiji, ali je Napoli do izjednačenja doveo Gonsalo Iguain sa bijele tačke, a do preokreta Dris Mertens sa dva pogotka.

Grupa A

Apolon - Cirih 3:2

Borusija M. - Viljareal 1:1

Grupa B

Kopenhagen - Helsinki 2:0

Briž - Torino 0:0

Grupa C

Partizan - Totenhem 0:0

Bešiktaš - Asteras 1:1

Grupa D

Dinamo Z. - Astra 5:1

Salcburg - Seltik 2:2

Grupa E

PSV - Eštoril 1:0

Panatinaikos - Dinamo M. 1:2

Grupa F

Dnjepar - Inter 0:1

Karabag - Sent Etjen 0:0

Grupa G

Sevilja - Fejnord 2:0

Standard - Rijeka 2:0

Grupa H

Everton - Volfsburg 4:1

Lil - Krasnodar 1:1

Grupa I

Napoli - Sparta Prag 3:1

Jang Bojs - Slovan Bratislava 5:0

Grupa J

Steaua - Alborg 6:0

Rio Ave - Dinamo Kijev 0:3

Grupa K

Fiorentina - Gengam 3:0

PAOK - Dinamo Minsk 6:1

Grupa L

Legija - Lokeren 1:0

Metalist - Trabzonspor 1:2

Bonus video: