Šampion očitao lekciju Budućnosti

Sutjesku je do trijumfa predvodio do skora mladi, a sada standardni reprezentativac Crne Gore, Vladimir Jovović
4 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 22:17h

Dvostruki uzastopni prvak, Sutjeska, trijumfalno je protutnjala Podgoricom, pošto su Nikšićani nakon derbija na Starom aerodromu, očitali fudbalsku lekciju i Budućnosti.

I prvi put u istoriji Prve lige „plavo-bijeli” su pobijedili Budućnost pod Goricom.

A Sutjesku je do trijumfa predvodio do skora mladi, a sada standardni reprezentativac Crne Gore, Vladimir Jovović, i to uprkos podatku da je trener „plavih” Dragan Radojičić posebno upozoravao svoje igrače na vezistu kojeg je trenirao u dvije šampionske godine u Sutjesci.

Jovović je bio prebrz za suparničke igrače, lucidan ali i racionalan. On je golom i asistencijom ispisao istoriju Sutjeske na stadionu pod Goricom.

U 19. minutu je donio prednost gostima nakon što je fantastično iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao Agovićevog gola.

U 60. minutu je u zicer izbacio napadača Gorana Vujovića, koji nije pogriješio.

"Čestitam Sutjesci na zasluženoj pobjedi! Mi smo bili nervozna ekipa tokom svih 90 minuta, a golove smo primili iz kardinalnih grešaka. Željeli smo i pokušali da izjednačimo, ali smo praviše griješili. Vidjelo se da još nijesmo dovoljno uigrani, i moramo da izvučemo pouke iz ovog poraza. Ja za njega preuzimam krivicu, i tako će biti sve dok budemo gubili zbog ovako velikog broja grešaka. Uzaludna su, međutim, bila moja upozorenja na opasnost koja nam prijeti od Jovovića, on je na terenu pušten da radi šta hoće. Spremali smo se za opasnosti od tandema Jovović - Vujović, ali nijesmo odreagovali na pravi način. Podbacili su neki prvotimci, ali o tome ću pričati u svlačionici", kazao je Dragan Radojičić, trener Budućnosti.

Grč u igri Budućnosti bio je vidan od starta, ali uprkos tome Hočko je imao sjajnu šansu odmah nakon gola Jovovića. Ipak je golman Janjušević prozreo njegovu namjeru da nakon driblinga završi lijepu akciju „plavih”.

Budućnost je ipak uspjela da izjednači do poluvremena i to u posljednjim trenucima - Raspopović je sjajno asistirao Raičeviću, koji je iz trka nebranjivo šutirao.

Početkom nastavka Budućnost je imala sjajnu priliku, koju je uprskao Raičević.

Kazna je stigla preko kontre koju je Sutjesci poklonio Flavio, a Jovović je znalački pronašao Vujovića za konačanih 2:1, pa je u direktnom duelu sa Admirom Adrovićem preuzeo čelo liste strijelaca sa osam pogodaka, jednim više od asa „plavih”.

Radojičić je pokušao da pokrene napade uvođenjem napadača Vujačića, ali su svi putevi prema golu Janjuševića bili dobro pokriveni. Sutjeska je tako bez bojazni privela derbi kraju.

"Respektovali smo Budućnost znajući za tu tradiciju njene nepobjedivosti u duelima sa Sutjeskom na svom terenu, ali smo sasvim zasluženo slavili. Imali smo igru od starta, a nakon vođstva smo s e opredilili za kontru. Dobro je bilo, jer smo uspjeli da se odbranimo nakon drugog vođstva a pobjeda nam donosi dodatnu dozu samopouzdanja i odličnog raspoloženja pred nastavak prvenstva. I moram priznati da sam prijatno iznenađen kvalitetom fudbala u ovoj ligi. Crna Gora ima kvalitetan i klupski fudbal", kazao je trener Sutjeske Mile Tomić, koji je ovog ljeta zamijenio Radojičića na kormilu nikšićkog kluba.

A Tomić, koji je startovao ubjedljivim porazom od Rudara u Nikšiću, vrlo brzo je posložio kockice. Pokazale su to pobjede na gostovanjima konkurentima u borbi za titulu.

Bonus video: