Zvezda zvanično zatražila Karadžićevu ostavku

1 komentar(a)
Advokat i Karadžić, Foto: Beta
Advokat i Karadžić, Foto: Beta
Ažurirano: 17.09.2014. 14:28h

Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je danas predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću zahtjev za raspisivanje vanrednih izbora i pozvao ga da podnese ostavku.

U pismu se podsjeća na Karadžićevo obećanje od ljeta prošle godine kada je najavio da će podnijeti ostavku po završetku jesenjeg dijela sezone 2013/14.

"Smatramo da ste neispunjenjem obećanja direktno učestvovali u degradaciji fudbalskog sporta u Srbiji, što za rezultat direktno ima i nedvosmislen pad popularnosti nacionalnog tima naše zemlje u šta smo imali priliku da se uvjerimo prilikom poslednje utakmice koju je nacionalni tim odigrao pred polupraznim tribinama... Još jednom vas pozivamo da u narednih, ne više od 30 dana, podnesete ostavku i spriječite dalje posrnuće srpskog fudbala", navodi se u saopštenju.

Crveno-bijeli su prošle subote u Kruševcu remizirali bez golova sa domaćim Napretkom. Beogradski klub je žestoko protestovao protiv sudije Dejana Santrača smatrajući da je oštetio Zvezdu za barem jedan penal.

Na tom meču zbog sukoba sa navijačima Napretka isključen je trener Zvezde Nenad Lalatović, a sudija Santrač kasnije je suspendovan.

Odbor za hitna pitanja FSS na sjutrašnjoj sjednici baviće se ovim slučajem.

Bonus video: