Ćavi: Želim da završim karijeru u Barseloni

0 komentar(a)
ćavi, Foto: Reuters
ćavi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2014. 10:39h

Fudbaler Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da bi želio da završi karijeru u tom klubu.

"Da se ja pitam, nikada ne bih napustio Barselonu, ali o takvim stvarima odlučuju okolnosti. U više navrata sam mogao da napustim Kamp nou, ali moja osjećanja prema klubu su uvijek odlučivala", rekao je Ćavi za Kanal plus.

"Rekao sam im da ne želim da igram za neki drugi klub protiv Barselone i da na Kamp nou želim da završim karijeru", dodao je.

Ćavi je ocijenio da je njegov saigrač Lionel Mesi najbolji fudbaler u istoriji fudbala.

"Za mene je Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala. Nijedan fudbaler ne može da se uporedi s njim i on je ubjedljivo najbolji. Takođe, Andres Inijesta je najtalentovaniji španski fudbaler u istoriji. Sve ideje koje na kojima smo radili tokom godina možete da razumijete gledajući ga kako igra", rekao je Ćavi.

On je istakao da je bivši selektor Španije Luis Aragones najviše uticao na njegovu karijeru i pohvalio bivšeg trenera Barselone Tita Vilanovu, koji je umro krajem aprila.

"Luis je najviše uticao na moju karijeru. Ne želim da budem neljubazan i stavim ga ispred svih, a sa druge strane, ako to ne uradim, to ne bi bilo fer prema njemu. Tito je bio izuzetan čovjek, ljubazan, pobjednik i fudbalski čovjek. Ostavio je veliki trag na ljude", rekao je Ćavi.

Bonus video: