Azar: Želim Zlatnu loptu i Ligu šampiona

2 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Beta/AP
Eden Azar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.09.2014. 09:00h

Eden Azar je otkrio da su mu dva glavna cilja u karijeri osvajanje Lige šampiona i nagrade Zlatna lopta.

"Hoću da osvojim Zlatnu loptu. U stvari, potrebno je da osvojim sve trofeje kako bi pokazao da stvarno vrijedim", rekao je fudbaler Čelzija za britanski Skaj.

Čelzi je odlično startovao u Premijer ligi, a u LŠ će pokušati da dođe do drugog trofeja u klupskoj istoriji.

Podsjećanja radi, "plavci" su prvi i do sada jedini put bili prvaci Evrope 2012. godine, a tog ljeta Azar je došao u londonski klub iz francuskog Lila.

"Izabrao sam Čelzi nakon što su došli do tog trofeja. Sada sam veoma srećan. Nadam se da ću sa Čelzijem podići ovaj pehar", objasnio je Azar.

Prošle sezone na klupu Čelzija vratio se Žoze Murinjo, ali su "plavci" ostali bez trofeja.

"Znam da mogu bolje. Prošle sezone bio sam dobar, kao i u prvoj godini u Čelziju. Ovo mi je treća sezona u klubu i očekujem da će biti najbolja do sada", zaključio je belgijski reprezentativac.

Azar je do sada za Čelzi odigrao 114 utakmica i postigao 31 gol.

Gurlej: Murinjo da ostane 10 godina u Čelziju

Izvršni direktor Čelzija Ron Gurlej rekao je danas da uprava želi da trener Žoze Murinjo ostane 10 godina u tom klubu.

"Sjajno je kada vidite da je Murino opet tu. Dobro ga poznajem, a on poznaje Čelzi. Žoze zna i kako da postavi prema novinarima, za razliku od nekih njegovih prethodnika. On umije da skine pritisak sa igrača. Čelzi sa njim samo može da napreduje", rekao je Gurlej za Ivning Standard.

Ekipa sa Stamford Bridža odlično je počela sezonu i zabilježila maksimalan učinak u prva četiri kola.

Gurlej je objasnio i da je Čelzi u ljetnjem prelaznom roku igrače dovodio isključivo novcem koji je zaradio od prodaje fudbalera

"Ovo je prvi put da smo radili tako. Moramo da vodimo računa o svakom peniju zbog finansijskog fer-pleja. Trenutno smo, što se tiče finansija, u veoma dobroj situaciji", zaključio je Murinjo.

Čelzi je u ljetnjem prelaznom roku prodao Davida Luiza Pari Sen Žermenu, Demba Ba otišao je u Bešiktaš, a Romelu Lukaku u Everton. Takođe, "plavci" su naplatili i pozajmicu Fernanda Toresa italijanskom Milanu.

Klub sa Stamford Bridža u istom periodu sa pozajmice je vratio Tiboa Kurtou iz madridskog Atletika, a od te ekipe kupio je Dijega Kostu i Felipea Luisa. Iz Barselone je došao Sesk Fabregas, a u smiraj prelaznom roka za Čelzi je potpisao i Loik Remi, bivši član Kvins Park Rendžersa.

Bonus video: