Policija istražuje da li je utakmica Sutjeska - Berane namještena!

Prije početka utakmice, Crnom Gorom je kružila poruka da će se poluvrijeme završiti 2:0 za domaće, a da će na kraju biti 4:0
136 pregleda 20 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 08:44h

Policijski inspektori provjeravaju da li je namještena fudbalska utakmica Sutjeska - Berane, u kojoj su domaćini 30. avgusta slavili sa 4:0 (poluvrijeme 2:0).

Sama po sebi vrlo interesantna vijest, dobija na značaju time što ovoga puta pažnju na namještanje nije skrenula ni Uefa ni Fifa, već eventualno namještanje istražuje crnogorska policija!

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, uprava FK Berana odmah po završetku utakmice samoinicijativno je otišla kod načelnika beranske policije i tražila da se ispita eventualno namještanje te utakmice.

Jedan od čelnika kluba, prema istom izvoru, policajcima je dostavio dokumentaciju o igračima koji su tog dana bili na terenu, njihove i brojeve telefona članova uprave kluba, zahtijevajući da se izvade listinzi i utvrdi ko je sa kim komunicirao tih dana i eventualno dogovorio rezultat utakmice.

"Namještanje ne može biti odrađeno jednostrano... Morali su u tome da učestvuju predstavnici ili igrači oba kluba", rekao je sagovornik “Vijesti”.

Policija se još nije zvanično izjašnjavala, ali po prijavi Beranaca sprovodi se istražni postupak, a za očekivati je i da uskoro javnost bude obaviještena o tome.

Da li zbog toga ili nečeg drugog, tek u sastavu Berana na narednoj utakmici koju su igrali protiv Grblja kod kuće, nije nastupilo čak sedam igrača koji su bili u sastavu protiv Sutjeske.

Čitava priča, kako saznajemo, skupo je koštala kladionice, jer je prije početka utakmice Crnom Gorom, a pogotovo Nikšićem, kružila poruka u kojoj je pisalo da će se poluvrijeme završiti 2:0 za domaće, a da će na kraju biti 4:0!

Đurđevac: FSCG nema nikakvu informaciju, to je posao policije

Fudbalski savez Crne Gore nema nikakve informacije o tome da je meč u Nikšiću sumnjiv, niti da policija sprovodi istražni postupak.

"To je posao policije. Niti savez može koga da prati, niti da prisluškuje, niti da hapsi. I kada je u Italiji bila čuvena afera „kalćopoli”, tužilaštvo je krenulo u akciju nakon što je policija prikupila skoro hiljadu i po stranica materijala o akterima afere", kaže za „Vijesti” generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Nedavno su fudbaleri Čelika saslušavani u sjedištu Uefe zbog sumnje da je namještena utakmica Čelik - Koper, nakon čega je Čelik istupio iz Prve crnogorske lige, objašnjavajući taj problem nedostatkom finansijskih sredstava.

Ovoga puta istraga se vodi na „domaćem terenu”.

"Na insistiranje Fudbalskog saveza Crne Gore u novi krivični zakonik kao krivično djelo ušlo je namještanje utakmica", ističe Đurđevac.

Bonus video: