Murinjo prihvatio godinu zatvora zbog utaje poreza, ali neće iza rešetaka

Špansko tužilaštvo je prošle godine diglo optužnicu protiv Murinja, tereteći ga za poresku pronevjeru iz vremena dok je bio trener Real Madrida.
0 komentar(a)
murinjo, Foto: Reuters
murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2018. 15:12h

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo prihvatio je jednogodišnju kaznu zatvora koja mu je dosuđena zbog izbjegavanja plaćanja poreza u Španiji, piše El Mundo Deportivo.

Malo je, međutim, vjerovatno da će Portugalac ići na izdržavanje zatvorske kazne, jer prema španskom zakonu kazne koje su dosuđene manje od dvije godine za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno.

Špansko tužilaštvo je prošle godine diglo optužnicu protiv Murinja, tereteći ga za poresku pronevjeru iz vremena dok je bio trener Real Madrida. Murinjo je otišao iz Reala 2013. da bi preuzeo Čelsi, nakon kojeg je sjeo na klupu Mančester junajteda 2016.

Prema optužnici, Murinjo je španskim poreskim vlastima dužan 3,3 miliona eura. Tužioci su ga teretili da nije prijavio prihode od prodaje prava na korišćenje svog imena u poreskim prijavama za 2011. i 2012.godinu, "a s ciljem ostvarenja ilegalne zarade".

Murinjo se tako priključio nizu fudbalera koji su u Španiji osuđeni zbog utaje poreza. Zvijezda Barselone Lionel Mesi osuđen je na 21 mjesec zatvora, a bivša zvijezda Real Madrida, a sada igrač Juventusa Ronaldo na dvije godine i na kaznu od 18,8 miliona eura.

Bonus video: