Mojes nam je čak i čips zabranio!

Bivši engleski reprezentativac je nedavno napisao autobiografiju “#2Sides” (Dvije strane), koju u djelovima objavljuje “San”, a u kojoj je otkrio da su igrači bili zbunjeni Mojesovim porukama.
57 pregleda 1 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Reuters
Ferdinand, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2014. 15:10h

Bivši fudbaler Mančester Junajteda Rio Ferdinand smatra da je Dejvid Mojes napravio niz grešaka dok je vodio “crvene đavole”, a jedna od njih je zabrana čipsa!

Ferdinand je ovog ljeta prešao u Kvins Park Rendžers, a na povratku u Mančester, u nedjelju, doživio je ubjedljiv poraz (4:0).

Bivši engleski reprezentativac je nedavno napisao autobiografiju “#2Sides” (Dvije strane), koju u djelovima objavljuje “San”, a u kojoj je otkrio da su igrači bili zbunjeni Mojesovim porukama.

Takođe, Ferdinand je istakao da su on i saigrači bili frustrirani njegovim mentalitetom, kao i zbog promjena u rutini. Jedna od njih je to što je škotski stručnjak zabranio svojim izabranicima da jedu čips veče prije utakmice.

“Čips nije nešto oko čega treba da se svađate. Ali, momci su bili bijesni. I, šta mislite šta se desilo kada je Mojes otišao, a Rajan Gigs preuzeo tim”?

“Mojes nije bio tu otprilike 20 minuta, mi smo se na biciklima zagrijavali za prvi trening i jedan od momaka je rekao: ‘Znate šta? Moramo da popričamo sa Gigsijem. Moramo da sredimo da nam vrati čips”, istakao je Ferdinand.

Ferdinand je naglasio da je bio uzbuđen zbog rada sa Mojesom, kada je on naslijedio Aleksa Fergusona 2013. godine, kao i da je odlučio da napusti “đavole” poslije poraza od Bajerna u Ligi šampiona.

Dvije sedmice kasnije, Mojes je dobio otkaz, ali Ferdinand nije promenio odluku.

Takođe, engleski fudbaler vjeruje da je Mojes trebalo da sačuva Fergusonov stručni štab i da je došlo do velikog straha u svlačionici, jer je Škot previše brinuo o rivalima.

“Prije svake utakmice, pokazivao nam je snimke toga koliko tim protiv kojeg igramo može da bude opasan. Tokom jutra prije utakmice provodili bismo pola sata na terenu, trenirajući kako da ih zaustavimo”.

“Toliko smo pažnje tome pridavali da smo počeli da se brinemo da su oni nevjerovatno dobri ako toliko vremena provodeći spremajući se za njih”, rekao je Ferdinand.

Rio se takođe podsetio sastanka sa Nemanjom Vidićem i Mojesom, poslije poraza od gradskog rivala Sitija sa 4:1, na kojem je shvatio da Škot nema ideju šta pokušava da uradi na “Old trafordu”.

“Mogli ste da čujete mnoge momke kako se žale: ‘Jednostavno ne znam šta on želi’. Zbog njega sam sumnjao u sve”, naglasio je Ferdinand.

Bonus video: