Bez pritiska do vrha tabele

“Igramo lako, opušteno, bez pritiska i to automatski donosi rezultat”, kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Vuko Bogavac.
0 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Vesko Belojević
FK Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.09.2014. 11:14h

Malo pomalo i stigoše Pljevljaci gdje baš odavno nisu bili. A i mora se konstatovati da su zasluženo na vrhu.

Standardna forma od početka prvenstva, lijepa igra na svakoj utakmici i skoro rutinskih pet pobjeda, uprkos neugodnom rasporedu, obradovali su i navijače i sve u klubu, pa je i jedini (nesrećan) poraz od Budućnosti brzo zaboravljen.

Subotnji trijumf nad sve boljim Mogrenom dodatno je popravio raspoloženje.

“Krenulo je dobro i veoma smo zadovoljni kako to sve zasada izgleda. Igramo lako, opušteno, bez pritiska i to automatski donosi rezultat”.

“Krasi nas i poprilično strpljenje kada treba napasti, nema stihije, što je dodatni ovogodišnji kvalitet koji, valjda, ide sa iskustvom igrača. I Mogren smo pritiskali u drugom poluvremenu i jednostavno su u jednom momentu morali popustiti”.

“Međutim, ne spavamo na lovorikama. Znamo da to može još bolje i ka tom cilju ćemo u narednom periodu. Pa i do jesenje titule, što da ne”.

“Ali, to je neki dugoročni zadatak, ono o čemu sad razmišljamo je da nema previše vremena za radovanje. Ritam je ubrzan, a nas čekaju dva vrlo neugodna meča”, kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Vuko Bogavac.

A oba pomenuta susreta su na strani, Grbalj pa Berane. Prvi rival tradicionalno neugodan a drugi se već u ovoj fazi hvata za slamku.

Trebaće, dakle, dosta truda kako bi se zadržala liderska pozicija, pa i povećala bodovna razlika u odnosu na konkurente, koje tek čeka međusobna utakmica.

“Ne osvrćemo se mi mnogo na druge. Brinemo svoje brige, maksimalno smo koncentrisani na svakog narednog protivnika. U glavama je ekipa iz Radanovića koju smo, ne tako davno, na njihovom terenu dobili 3:1”.

“Kad bi se nešto slično ponovilo... Ali, vidjećemo, optimisti smo, ići ćemo na tri boda, pa ako bude sreće da još malo 'zabetoniramo' to prvo mjesto”, zaključuje Bogavac.

U svakom slučaju, u toku je prijatna pljevaljska fudbalska jesen. U Rudaru vjeruju da će potrajati, a i priznaju da je lijep pogled sa vrha i da im se odatle ne silazi baš rado.

Bonus video: